Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Οι «μπανανόφλουδες» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια τακτική κινήσεων που θα «εξαναγκάζει» τους κυβερνητικούς εταίρους να στοχοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται το χτεσινό από τις στήλες της Αυγής προσκλητήριο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους κυβερνητικούς βουλευτές και ιδίως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να βάλλουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας». Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά μέσω αυτών των οξύτατων επιθέσεων που θα δέχεται απ’ το «μνημονιακό μπλοκ και τη διαπλοκή» να «εξαναγκάζει» την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε «σιγή νεκροταφείου» κατά τρόπο που το πέτυχε και τις μέρες η Κουμουνδούρου κατέφυγε στην κατάθεση της πρότασης μομφής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και επαναλαμβάνει το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας (….) θα έχουν την πλατιά αποδοχή
της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο» ως απάντηση στα οξύτατα πυρά που δέχτηκε απ’ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι οποίοι τον κατηγόρησαν αντίστοιχα για «πολιτική αλητεία» και κάλεσμα σε «αποστασία» που μας γυρίζει στις «σκοτεινότερες σελίδες του κοινοβουλευτισμού».
Στόχος της Κουμουνδούρου είναι ένα σκηνικό πόλωσης που αφενός μεν θα στηρίζεται στην κόπωση του ελληνικού λαού και των κυβερνητικών βουλευτών απ’ την «μετρολογία» και αφετέρου θα κρύβει τα στρατηγικά πολιτικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και στην απάντησή του προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει «Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανεξάρτητα πολιτικών αποχρώσεων, υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ακολουθούμενης από την συγκυβέρνηση πολιτικής. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με το λαό. Μέση λύση δεν χωράει».
Παράλληλα η Κουμουνδούρου θέλει να «παίξει» παιχνίδια με τη συνοχή του κυβερνητικού στρατοπέδου. Διόλου τυχαία ο ΣΥΡΙΖΑ στα περί αποστασίας απάντησε στο Σίμο Κεδίκογλου «να απευθυνθεί στον πρόεδρό του». Είναι σαφές ότι η Κουμουνδούρου θέλει να «ξύσει πληγές» στη ΝΔ και να μεταθέσει τη δική του εικόνα των συνιστωσών στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμάει την οργισμένη αντίδραση Βενιζέλου και την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, ως επιβεβαίωση της αδυναμίας της κυβέρνησης να ψηφίσει νομοσχέδια χωρίς απώλειες και χωρίς να μπει σε κίνδυνο η κυβερνητική σταθερότητα.
Σε κάθε περίπτωση οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τρίβουν τα χέρια τους με αυτού του είδους, του ύφους και των τόνων τις πολιτικές αντιπαραθέσεις γιατί καταφέρνουν να κρύψουν κάτω απ’ το χαλί την πολιτική γύμνια του κόμματός τους σε ότι αφορά την αξιοπιστία μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης σαφώς οριοθετημένης απ’ την κυβέρνηση. Η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό ήταν η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή της Κυριακής που αναλώθηκε σε ευχολόγια και κανείς δεν κατάλαβε ποιο ήταν αυτό το περιβόητο σχέδιο των πρώτων 100 ημερών μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παρότι που η κομματική εφημερίδα κυκλοφόρησε με αυτό τον τίτλο! Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις αντιπαραθέσεις με το κυβερνητικό στρατόπεδο καθίσταται ως παράγοντας που κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις και δεν περιμένει την πτώση της κυβέρνησης ως ώριμου φρούτου, ασχέτως αν πραγματικά η Κουμουνδούρου θα ήθελε την πτώση της κυβέρνησης τώρα.
Κάλχας
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου