Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι


«Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73». «Ραντεβού στα γουναράδικα». «Θα σας λιντσάρουμε σαν τον Καντάφι». Αυτά από τη μια πλευρά.
«Κουμμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια». «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας χώσαμε στην άμμο». «Είστε μισέλληνες, ληστοσυμμορίτες». Αυτά από την άλλη πλευρά.
Ότι έχει λεχθεί και γραφτεί την τελευταία διετία παραπέμπει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50. Λες και δεν έχουν περάσει 70 χρόνια διχασμού, λες και η χώρα έχει χρόνο για ξόδεμα και Έλληνες για να γεμίζουν τα νεκροταφεία.
Ας σκεφτούν όλοι αυτοί που ανέφεραν τα παραπάνω κι ακόμη περισσότερα, τι υπηρεσίες προσέφεραν στην πατρίδα. Αν έχουν λίγο φιλότιμο θα σιωπήσουν από εδώ και στο εξής. Θα το βουλώσουν και θα αφήσουν τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου να μπουν μπροστά σε ένα προσκλητήριο Δημοκρατίας.

Η στιγμή είναι κρίσιμη, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είτε θα ακούσει τους ακραίους και θα ακολουθήσει το δρόμο της καταστροφής, είτε θα επιλέξει τη μετριοπάθεια ώστε η χώρα να βγει από το τέλμα, να πάει μπροστά.
Ας δούμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες κι ας παραδειγματιστούμε. Και στο εξωτερικό υπήρχε ταξικό μίσος. Υπήρχαν ακροαριστερές και ακροδεξιές δυνάμεις που οδηγούσαν στα άκρα και σε εμφυλίους. Υπήρχαν τρομοκρατικές ομάδες που έπαιζαν πάντα το ρόλο του «τιμωρού» ή του φόβητρου.
Υπήρχε η RAF, υπήρχε ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός, υπήρχαν στην Ιταλία οι Ερυθρές Ταξιαρχίες. Κι όμως, εν έτει 2014 τόσο σκληρή τρομοκρατία έχουμε εδώ στην Ελλάδα και σε χώρες όπως το… Αφγανιστάν. Στις πολιτισμένες χώρες έχει τόσο πολύ μειωθεί η τρομοκρατία όπου ο ένας σκοτώνει τον άλλο, ώστε πλέον δεν είναι σημείο αναφοράς.
Εδώ στην Ελλάδα, όμως, ο Έλληνας συνεχίζει να σκοτώνει τον Έλληνα. Πώς το είπε η τραγική μάνα του Αλέξανδρου Γέροντα που χαροπαλεύει στην Εντατική; «να μη χυθεί άλλο ελληνικό αίμα». Θα την ακούσει κανείς ή θα επικρατήσουν οι ακραίοι και από τις δύο πλευρές; Θα ξαναδιαβάσουμε και θα ξανακούσουμε διχαστικές κορώνες οι οποίες τις περισσότερες φορές λέγονται και γράφονται από ανθρώπους που είναι ανιστόρητοι ή που ερμηνεύουν την ιστορία μόνο κατά πώς τους συμφέρει.
Μάλιστα, όλοι αυτοί οι τσαμπουκάδες στα κανάλια και τις εφημερίδες γίνεται από άτομα που συνήθως χ…ουν τα παντελόνια τους με την πρώτη στραβή. Αλλά αυτό είναι εκτός θέματος, άλλο είναι το ζήτημα τώρα. Είναι η εθνική ομοψυχία απέναντι στον εσωτερικό εχθρό. «Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί, κι εμείς γελούσαμε» κύριοι.
Η δολοφονία τριών νέων ανθρώπων μέσα σε 50 ημέρες είναι στην ουσία δολοφονία του μέλλοντος της Ελλάδας. Κάποιοι επιδιώκουν να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν, κάποιοι επιθυμούν να είναι η χώρα δέσμια του παρελθόντος της. Φτάνει πια, τελειώστε τον εμφύλιο. Υπήρξαν νικητές και ηττημένοι. Υπήρξαν βολεμένοι και αδικημένοι και συνεχίζουν να υπάρχουν. Όμως, έχει πια σημασία όταν κινδυνεύει η πατρίδα; Τι είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή; Οι ψήφοι στις κάλπες; Η πολιτική επικράτηση; Έλεος πια με τον εθνικό διχασμό.
Έλληνες, κάντε ένα διάλειμμα από την πορεία προς τον γκρεμό. Αφήστε τα μίση και πιάστε δουλειά για να γίνει καλύτερη αυτή η χώρα. Αριστεροί και δεξιοί σταματήστε τον πόλεμο και όλοι μαζί βάλτε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Ναι, υπάρχουν πολιτικές διαφορές. Είναι αδιανόητο, ωστόσο, να μετατρέπονται αυτές σε μαχαιριές στο κορμί της πατρίδας.
Κάνω δύο προτάσεις, όσο κι αν είναι ανέφικτες ή κάποιος θα της χαρακτηρίσει μελό. 1. Όλα τα κόμματα της χώρας να κάνουν ένα διάλειμμα ενός μηνός. Να μαζευτούν, να τα βάλουν όλα κάτω, να καταθέσουν προτάσεις, να κάνουν διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας και των άκρων. Όλοι μαζί. Ο Σαμαράς με τον Τσίπρα, ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη, ο Καμμένος με τον Κουτσούμπα. Κι αυτός ο μήνας να είναι δημιουργικός, να μην πάει χαμένος. Εκτός από τον αφοπλισμό των τρομοκρατών από την αστυνομία υπάρχει και ο ιδεολογικός αφοπλισμός. Αυτόν μόνο με παλλαϊκό συναγερμό μπορούμε να τον πετύχουμε.
2. Πάρτε τις μανάδες του Φύσσα, του Καπελώνη, του Φουντούλη και των νεκρών της Μαρφίν. Κάντε τες βουλευτίνες, όχι για να αποσπάσετε ψήφους. Έτσι, τιμής ένεκεν για να δώσουν στην ελληνική Βουλή τη χαμένη της αίγλη. Να δείξουν στους αξιότιμους βουλευτές και τον ελληνικό λαό τι είναι να χάνει η μάνα το παιδί από χέρι ελληνικό για… πολιτικές διαφορές.
Οι καιροί ου μενετοί, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει να έρθει η ολοκληρωτική καταστροφή. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.
Αριστερός Ψάλτης
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου