Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Ντοκουμέντο ΣΟΚ! Άκης και Γιάννος στην αφίσα του ΠΑΣΟΚ για το Πολυτεχνείο! ΑΙΣΧΟΣ! Ξέχασαν τον Μαντέλη!

Αίσθηση έχει προκαλέσει, στο αναίσθητο πανελλήνιο,η απόφαση που πήρε η κεντρική ηγεσία του Πασοκ,με τις ευλογίες του γενικού γραμματέα του κινήματος, να βάλουν στην αφίσα, για τους εορτασμούς των 40 χρόνων του Πολυτεχνείου,τα πρόσωπα των Γιάννου Παπαντωνίου,Άκη Τσοχατζόπουλου, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, ηγετικών μορφών του τόπου και της νεότερης πολιτικής σκηνής.

Μάλιστα,στην αφίσα,υπάρχουν ιστορικές δηλώσεις των παραπάνω προσώπων όπως “Είναι μακέτο
τούτο το έργο;” και “Για τον Σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι”,ενώ η αφισοκόλληση έχει ήδη αρχίσει , σε κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων,απο τις τοπικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα της επετείου της 17 Νοέμβρη,στη πορεία που θα γίνει και θα ξεκινήσει απο τα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους στα Εξάρχεια,το παρόν θα δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος,με πολλά παλιά και νέα στέλεχη όπως ο Γ. Παπανδρέου,ο Π. Κουρουμπλής,ο Γ. Αρσένης,η Α. Διαμαντοπούλου,η Α. Νταλάρα,ο Χ. Παπουτσής,ή Μ.Δαμανάκη και άλλοι.

Τέλος να συμπληρώσουμε πως η ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου,η οποία είναι φρεσκοπλυμένη,θα ανεμίζει για πρώτη φορά πάνω σε κοντάρι,το οποίο θα κράτα σημαιοφόρος του κινήματος,το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί, το βράδυ του Σαββάτου 16/11.

Χορηγος επικοινωνιας της εκδηλωσης το Πολυτεχνειο Radio Dee Jay με τις επιτυχιες του σημερα και τα αγαπημενα του χθες!

ΠΡΕΖΑ TV

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ για την αφίσα
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε

Διευκρινιστική δήλωση μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο έκανε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αφίσα της Επετείου του Πολυτεχνείου που απεικονίζει και τον Παύλο Φύσσα μαζί με τους Γρηγόρη Λαμπράκη, Σωτήρη Πέτρουλα και Νίκο Τεμπονέρα.

"Ο Φύσσας για εμάς είναι αντίστοιχο σύμβολο με τον Τεμπονέρα, τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα. Δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, είναι όμως θύμα της φασιστικής δράσης, που πρεσβεύει ένα κομμάτι της κοινωνίας μας. Ο συμβολισμός έχει να κάνει με την ελευθερία και τη δημοκρατία, αυτά που κατεξοχήν εκφράζει η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από πότε βγαίνουν κάποιοι και θεωρούν ότι οικειοποιούνται οι ίδιοι νεκρούς; Εμείς δεν οικειοποιηθήκαμε ποτέ κανέναν νεκρό. Η αφίσα ως σύμβολο εκφράζει την τεράστια σημασία που έχει η μάχη απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τον ναζισμό» τονίζει και δείχνει με νόημα τις φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, που κοσμούν την αφίσα. Καμία άλλη κομματική νεολαία δεν πήρε αντίστοιχη πρωτοβουλία ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά κάθονται όλοι στη γωνία και περιμένουν να εξελιχθεί η μάχη απέναντι στους φασίστες από μόνη της", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου