Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Θανάσιμο σφάλμα» της Τουρκίας η μετατροπή της Αγιασοφιάς σε τέμενος

«Θανάσιμο σφάλμα» της Τουρκίας η μετατροπή της Αγιασοφιάς σε τέμενοςΠροσβολή κατά των 2,2, δισεκατομμυρίων Χριστιανών του πλανήτη θα αποτελέσει η μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τέμενος, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

«Ας θυμούνται ορισμένοι Τούρκοι πολιτικοί
, πριν κάνουν εύκολες δηλώσεις για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, ότι 2,2 δισεκατομμύρια Χριστιανοί έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην Αγία Σοφία. Τη μέρα που ο Μουεζίνης θα καλέσει για προσευχή στον ιερό τόπο που χτίστηκε ως η μεγαλύτερη Εκκλησία όλης της χριστιανοσύνης –γιατί όταν χτίστηκε δεν υπήρχαν ορθόδοξοι, καθολικοί και προτεστάντες καθώς ήταν όλοι μέλη της ίδιας Εκκλησίας-, η Τουρκία θα έχει κάνει ένα θανάσιμο σφάλμα προσβάλλοντας τους Χριστιανούς όλης της Οικουμένης» τόνισε.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης, ο κ. Καλαντζής ξεκαθάρισε πως «Είτε θέλουν ορισμένοι είτε όχι, ο Έβρος δεν είναι μόνο το σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Η Ευρώπη ξεκινά στον Έβρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου