Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι ήθελαν αντίποινα για τη δολοφονία Φύσσα

Η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ελέγχει πολύ προσεκτικά όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της μετά από το δολοφονικό χτύπημα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και την εκτέλεση δύο νεαρών μελών της οργάνωσης, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. Τα πρώτα στοιχεία αν και οι αστυνομικοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, κάνουν λόγο ακόμα για αντίποινα στη δολοφονία Πάυλου Φύσσα στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρακολουθεί τα γεγονότα και στους κόλπους της επικρατεί προβληματισμός καθώς ο κύκλος αίματος και πολιτικής βίας που όπως όλα φαίνεται έχει ανοίξει
μπορεί να δυναμιτίσει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα και να απειλήσει τη δημοκρατική ομαλότητα.

Καταδικάζει η κυβέρνηση: Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι δράστες

Η αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο που στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα και έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο ένα ακόμη νεαρό καταδικάστηκε αμέσως από την κυβέρνηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο οποίος, αφού εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο των δύο νέων, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών. «Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο κλίμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος, λίγο αργότερα, τόνισε ότι οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα.«Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Χρυσή Αυγή φωτογραφίζει την κυβέρνηση και επιτίθεται σε Σαμαρά, Δένδια

Μάλιστα στο κυβερνητικό στρατόπεδο εντείνεται ο προβληματισμός και η ανησυχία καθώς η κινητοποίηση των Χρυσαυγιτών μετά τη διπλή δολοφονία ήταν άμεση, με μέλη του κόμματος να σπεύδουν στο σημείο της δολοφονίας και με δηλώσεις τους να καταφέρονται κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ: Νεοσύστατη οργάνωση ή Σέχτα Επαναστατών

Η ΕΛ.ΑΣ μελετά προσεκτικά όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της. Καταρχήν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα Zastava. Μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που ανακοίνωσε η αστυνομία, το πιστόλι αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Ωστόσο ο τρόπος που κινήθηκαν οι δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο προσομοιάζει σε ορισμένα στοιχεία με τον τρόπο που χτυπούσε η Σέχτα Επαναστατών, αλλά και σε άλλα σημεία με τον τρόπο όπου κινούνταν ο Επαναστατικός Αγώνας.

Το γεγονός αυτό κάνει τις αρχές να ερευνά το ενδεχόμενο το χτύπημα να έχει να κάνει με μια οργάνωση που ανασυγκροτήθηκε από τις στάχτες του Επαναστατικού Αγώνα ή να πρόκειται για επανεμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών. Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι πίσω από την ομάδα αυτή βρίσκονται κάποια μέλη παλιών οργανώσεων.

Τα στοιχεία της επίθεσης που προσομοιάζουν με αυτά της Σέχτας Επαναστατών δράστες αιφνιδίασαν τα θύματα και άδειασαν τις γεμιστήρες κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τη Σέχτα. Επίσης, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι στη μετά 17 Νοέμβρη εποχή είναι η μοναδική οργάνωση αντάρτικου πόλης που έχει πραγματοποιήσει εν ψυχρώ δολοφονικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου