Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη ταξιδεύει στην καρδιά της Βαυαρίας


Λογοτεχνική βραδιά στις 28 Νοεμβρίου, στο Μόναχο
Μια λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, τον πιο πολυμεταφρασμένο νεοέλληνα συγγραφέα, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Lenbach - Künstlerhaus, στην καρδιά της Βαυαρίας, στο Μόναχο.
Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Καζαντζάκη, που έχουν ως πρωταρχικό σκοπό την ανάδειξη του έργου του Καζαντζάκη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το ελληνικό πολιτιστικό Ίδρυμα Παλλάδιον και ο Σύλλογος Κρητών στο Μόναχο, σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και
Αθλητισμού.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο τού συγγραφέα ο νεοελληνιστής Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου, δρ. Ιωάννης Ζελεπός, ενώ μαθητές και μαθήτριες των ελληνικών γυμνασίων και του λυκείου στο Μόναχο θα διαβάσουν αποσπάσματα από αγαπημένα του έργα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά κομμάτια από έργα του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι.


Πλήθος εκδόσεων σε περισσότερες από 50 ξένες γλώσσες αποδεικνύουν τη διεθνή απήχηση και τη διαχρονική ανταπόκριση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη σε μετάφραση. Στα έργα του ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως γλώσσας, φυλής, εθνικότητος ή θρησκείας, βρίσκει απαντήσεις στα βαθειά ερωτήματα και στους προβληματισμούς του.
 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου