Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Επιβεβαιώνει τη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΣΕΠ

Απ' όλες τις πλευρές διαψεύδεται τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ γύρω από το θέμα της Παιδείας

Μετά τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ήρθε και η σειρά του ΑΣΕΠ την Πέμπτη να διεψεύσει την ύπαρξη απόφασης με την οποία δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Επιβεβαιώνεται έτσι το δημοσίευμα του The Paper σχετικά με τη γκάφα που έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, που
υποστήριξε ότι υπάρχει τέτοια απόφαση και επιτέθηκε στη συνέχεια στον κ. Αρβανιτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γεώργιος Βέης με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, επιβεβαίωσε ότι ο οργανισμός δεν έχει λάβει καμία τέτοια απόφαση. Ο κ. Βέης αναφέρει: «Εξ αφορμής σχετικού δημοσιεύματος θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι το Α.Σ.Ε.Π. δεν εξέδωσε καμία απόφαση σχετιζόμενη με την μοριοδότηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων των Α.Ε.Ι. Απλώς, όπως γίνεται με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, το Α.Σ.Ε.Π. απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και μάλιστα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των αρμοδίων υπηρεσιών τους, το υπ” αριθ. πρωτ. 16845/5.11.2013 έγγραφο του με το οποίο ζήτησε διευκρινήσεις προκειμένου η μηχανογραφική υπηρεσία του να προβεί κατ” ασφαλή τρόπο στην κατάρτιση του προσωρινού βαθμολογικού πίνακα κατάταξης υπαλλήλων που θα τεθούν εν καιρώ σε διαθεσιμότητα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας για την κατάσταση στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε συγκεκριμένα ότι ένα σημαντικό γεγονός για την Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελεί η χθεσινή απόφαση του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι ήταν αδύνατο να γίνει ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων μέσα σε απεργία, χωρίς πρόσβαση στους προσωπικούς τους φακέλους. Ο υπουργός, πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάγκασε σε ασαφή και αναξιόπιστη διαδικασία απογραφής τους υπαλλήλους, μια διαδικασία που πλέον είναι «για τα σκουπίδια».

«Ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι υπουργός της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που με τις ενέργειές του τελεί υπό διαθεσιμότητα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή είναι η πολιτική και ηθική δικαίωση του αγώνα των απεργών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια Δημόσιου Λειτουργού, όπως το Σύνταγμα ορίζει» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ «απαιτεί την άμεση διακοπή της των πειθαρχικών διώξεων των υπαλλήλων των δύο ιστορικών ιδρυμάτων του τόπου μας, του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ και την οριστική απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να επανέλθει η ηρεμία στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να λειτουργήσουν και πάλι τα Πανεπιστήμια».

http://thepaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου