Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερη γενιά Σέχτας βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τη διπλή δολοφονία

Μεταξύ όσων συμμετείχαν σε ένοπλες ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από τη «Σέχτα Επαναστατών» αναζητάει η Αντιτρομοκρατική τους δράστες της διπλής δολοφονίας μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Από στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου περιγράφονται ως άτομα που έδρασαν τη διετία 2009 - 2010 και επανα-δραστηριοποιήθηκαν ύστερα από περίοδο «σιωπής» που μεσολάβησε από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια το καλοκαίρι του 2010 (σ.σ. την ευθύνη της δολοφονίας είχε αναλάβει η «Σέχτα Επαναστατών») έως το βράδυ της Παρασκευής. Τα εν λόγω άτομα είτε απέφυγαν το μπαράζ συλλήψεων τρομοκρατών της περιόδου 2009 - 2010 είτε αποφυλακίστηκαν μετά την προσωρινή παραμονή τους στη φυλακή, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατική δράση.

Δεν θεωρείται τυχαία η επαναλαμβανόμενη, από τον Ιούνιο, αναφορά των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στη μέχρι τότε «ξεχασμένη» οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Το αντίθετο, μάλιστα. Η επίμονη αναφορά τους στη δημιουργία κοινού μετώπου με τη «Σέχτα» (σ.σ. έγινε σε προκηρύξεις που δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο ενεργειών του «Σχεδίου Φοίνικας») αποτέλεσε προαναγγελία της συγκρότησης νέου πυρήνα τρομοκρατών (σ.σ. ορισμένοι μιλούν για 2η γενιά της «Σέχτας») στον οποίο μετέχουν άτομα που στο παρελθόν συμμετείχαν σε δολοφονικές ενέργειες της οργάνωσης: στις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα (Ιούνιος 2009) και του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια (Ιούλιος 2010).

Πάντως, αξιωματικοί στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι δράστες της δολοφονίας των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη να αναλάβουν την ευθύνη χρησιμοποιώντας, για λόγους τακτικής, διαφορετική επωνυμία.

Χθες, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εκτελεστή του Ν. Ηρακλείου. Πρόκειται για αδύνατο άνδρα ύψους 1.70 με 1.75 μ., περίπου 30 ετών, που φορούσε λευκά παπούτσια, μπλε τζιν, είχε στην πλάτη μαύρο σακίδιο και είχε ελαφρώς καλύψει το πρόσωπό του με λευκό καπέλο τύπου τζόκεϊ. Είναι το άτομο που μέσα σε 7 δευτερόλεπτα πυροβόλησε 13 φορές κατά 4 μελών της Χ.Α., σκοτώνοντας τους δύο και τραυματίζοντας σοβαρά τον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα.

Η Αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες. Πρόκειται για λευκή Africa Twin, που εκλάπη στις 28 Ιουνίου από την Καλλιθέα και βρέθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς το πρωί του Σαββάτου. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας (ΖΥΧ 668) και τις μπαγκαζιέρες. Στο ντεπόζιτο της βενζίνης υπήρχε προσαρμοσμένη μια δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακα έντυπη ένδειξη με τον αριθμό «46». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εξερεύνηση της μηχανής στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν βρέθηκαν αξιοποιήσιμα ευρήματα, όπως δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα.

Το βράδυ της Κυριακής, περιγραφή του δράστη έδωσε στους αστυνομικούς το τέταρτο άτομο που δέχθηκε από κοντινή απόσταση τα πυρά του δράστη χωρίς να τραυματιστεί. Παρότι φέρεται να ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον οπλοφόρο, δεν έδωσε λεπτομερή περιγραφή των χαρακτηριστικών του και αναμένεται να κληθεί εκ νέου να καταθέσει στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Αντίθετα, αξιόπιστες χαρακτηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. τις μαρτυρίες τριών ακόμα αυτοπτών (δύο ανδρών και μιας γυναίκας) που περιέγραψαν με λεπτομέρεια τις κινήσεις και το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών (μέσω της οδού Γρ. Αυξεντίου). Στο μεταξύ, από το ίδιο πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών του δράστη προέρχεται και ο 13ος κάλυκας που περισυνελέγη με καθυστέρηση μερικών ωρών από το σημείο της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν ομοιότητες στον τρόπο δράσης των εκτελεστών στα γραφεία της Χ.Α. με αυτών που εκτέλεσαν τον περασμένο Απρίλιο δύο άτομα έξω από κλαμπ της Πάτρας. Οι δολοφόνοι της Πάτρας (σ.σ. είχε αποδοθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών) ήταν δύο, επέβαιναν σε κλεμμένη μηχανή και ο εκτελεστής τραυμάτισε τα θύματά του με πιστόλι των 9 χιλιοστών και κατάφερε τη χαριστική βολή πυροβολώντας τα στο κεφάλι.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου