Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τσίπρας: Ή με το Λαφαζάνη ή με το Σαμαρά

Σε μια κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «απέτυχε σε όλα», δημιουργώντας «ανθρωπιστική κρίση» και «γίνεται επικίνδυνη για τη δημοκρατία», ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εταίρους γιατί δεν έχει σχέδιο εξόδου απ’ την κρίση, τονίζοντας ότι τα «μνημόνια μόνο ο λαός μπορεί να τα ακυρώσει με την ψήφο του» και πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και λαϊκής ενότητας» που θα εφαρμόσει την εντολή του λαού για να καταλήξει απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά: «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον λαό και στην πατρίδα. Εσείς έχετε; Αν έχετε ιδού η λύση, ιδού οι εκλογές, ιδού η Δημοκρατία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι μια νέα βουλή με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει νόμους που θα καταργούν τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι φοβάται «τη δημοκρατία και την αλήθεια» και κυβερνάει με τα ΜΑΤ και προς όφελος της
διαπλοκής.
Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του και κυρίως για τους τελευταίους όρκους αφοσίωσης στο ευρώ και κυρίως για το πώς συνδυάζεται μια τέτοια στρατηγική με τη στρατηγική αθέτησης των συμφωνιών με τους εταίρους.
Είναι δηλωτικό αυτής της αδυναμίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο κλείσιμο της δευτερολογίας του σημείωσε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει υπηρεσίες στο πολιτικό σύστημα, ότι υπάρχει έλλειμμα αντιπολίτευσης, ενώ ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε πως αν θέλει να γίνει «συνομιλητής» του πρωθυπουργού θα πρέπει να έχει το θάρρος αυτά που είπε στο Τέξας να τα πει «και στους δικούς του» στο ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν μία άποψη πάνω σ’ αυτά τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, ψηφίζοντας στη βουλή τουλάχιστον τις «περικοπές σπατάλης» και τα «διαρθρωτικά μέτρα».
Πλέον το μπαλάκι ξαναγυρνάει στο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο εξής θα έχει το δίλημμα ή με το Λαφαζάνη ή με το Σαμαρά. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.
Κάλχας
ΥΓ. Κατά τα άλλα ήταν φανερός ο εκνευρισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέλιξη της πρότασης δυσπιστίας. Γεγονός που φάνηκε όταν ζητούσε επιμόνως να δευτερολογήσει μετά τον …πρωθυπουργό, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό της Βουλής
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου