Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αυτό το έκλεψαν από τη ΧΑ...ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε πρώτοι στις μυστικές δημοσκοπήσεις -Ο Τσίπρας είναι πρώτος σε ποσοστά

[Μέχρι τώρα ακούγαμε μόνο από ΧΑ για κρυφές δημοσκοπήσεις...]

Με ένα άρθρο στην Αυγή με τίτλο «Οι κρυφές δημοσκοπήσεις πανικοβάλλουν Σαμαρά-Βενιζέλο» ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι πρώτο κόμμα στις έρευνες. Το φοβερό στοιχείο που αναδεικνύει το άρθρο είναι ότι η Χρυσή Αυγή έχει διψήφιο ποσοστό, σύμφωνα πάντα με την Αυγή.
Γράφει το άρθρο που υπογράφει ο Χρήστος Σίμος:

Μόνο τυχαίος δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ο πανικός που είχε καταλάβει τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση
που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, πανικός που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο... "καουμπόικο" ύφος των τοποθετήσεών τους την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των κρυφών δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους οι επικεφαλής των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων ανάβουν κόκκινο φως για την κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές καταγράφουν ολική ανατροπή του πολιτικού κλίματος, με μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. (με 4 ποσοστιαίες μονάδες). Στις ίδιες δημοσκοπήσεις, δεύτερη φορά μετά τις εκλογές, διαπιστώνεται οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης, μια μέτρηση που, σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές, θεωρείται ως ο πιο αξιόπιστος δείκτης για την καταγραφή του πολιτικού κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό η ταραχή της Συγγρού επιτείνεται κι από το ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που αυτή διαθέτει, η ανατροπή που σημειώνεται δεν έχει να κάνει μόνο με τη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο με την κατάρρευση των δικών της ποσοστών.

Η ανησυχία των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου φαίνεται να ενισχύεται κι από το ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διαθέτουν για τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απεικονίζουν πολύ μεγάλη αύξηση του αιτήματος για εκλογές από την πλευρά των πολιτών, παρόλο που οι κρίσεις υπέρ της αναγκαιότητας προσφυγής στις κάλπες υπολείπονται ακόμη των αρνητικών.

Η ανησυχία τους επιτείνεται περαιτέρω, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν πως η δημοτικότητα τους ως πολιτικών αρχηγών εμφανίζει σημαντική κάμψη. Στον αντίποδα η δημοτικότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται ενισχυμένη, ξεπερνώντας αυτή του πρωθυπουργού. Επίσης, παρά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής, η δημοτικότητα του προφυλακισμένου αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου εμφανίζει αύξηση, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος προσεγγίζουν οριακά διψήφιο νούμερο.
Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, στοιχείο που ταράζει τους επικεφαλής της δικομματικής κυβέρνησης είναι κι αυτό της μέτρησης που δείχνει ότι η ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση είναι κάτω του 20%, μια τιμή που θεωρείται από τους ειδικούς οριακή. Έτσι, λοιπόν, τα "γέλια" του Σαμαρά και οι προκλήσεις του Βενιζέλου για "μονομαχίες" μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθούν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου