Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΟ!! "Σουτάραμε τον Μπογιόπουλο γιατί μας έριχνε το επίδεδο"

Δεν υπάρχει λέμε η δικαιολογία του ΚΚΕ για τις απολύσεις των τελευταίων εβδομάδων!!

Όπως ο Στάλιν βάφτιζε τις δολοφονίες και τις εκτελέσεις, "εκκαθαρίσεις", έτσι και το ΚΚΕ...
βαφτίζει τις απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις, "βελτίωση και αναβάθμιση" της φυλλάδας!!

Λες κι αν είχαν το θάρρος να πούνε "διαφωνησε πολιτικά με την άποψη του κόμματος και τον σουτάραμε", θα πέφταμε απ΄ τα σύννεφα... λες και δεν τους ξέρουμε εδώ και 100 χρόνια

Διαβάστε να γελάσετε, αφού λένε ότι πληρώνουν τους κομμουνιστές υπαλλήλους τους όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά δεν τους δίνουν τον κατώτατο μισθό των 1400 ευρώ που ζητάει το ΚΚΕ να δίνουν οι άλλοι εργοδότες :))

Ριζοσπάστης: "Γιατί θα δίνουμε μισθούς ιδιωτικού τομέα στους δημοσιογράφους μας"

Η σύνταξη του «Ριζοσπάστη» σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, αναφέρεται στις αλλαγές που γίνονται στην εφημερίδα και οι οποίες θα αποτυπωθούν στη νέα μορφή του φύλλου, αρχής γενομένης από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, τονίζοντας πως αυτές έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της εφημερίδας στη βάση των κατευθύνσεων του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, και της συγκεκριμενοποίησής τους από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, και τη Συντακτική Επιτροπή και την Κομματική Οργάνωση του «Ριζοσπάστη».

Ταυτόχρονα, στο κείμενο τονίζεται πως στην υλοποίηση των κατευθύνσεων αυτών λαμβάνονται υπόψη οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες της περιόδου και υπογραμμίζεται πως παρά τις δυσκολίες αυτές, ακόμα και με λιγότερες σελίδες και λιγότερο προσωπικό, γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές, ώστε «ο «Ριζοσπάστης» να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο καθήκον του ως όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Aπό αυτήν την άποψη, οι αλλαγές στον «Ριζοσπάστη», η κατάργηση στηλών, οι αλλαγές καταμερισμού στο δυναμικό του, ποιος γράφει άρθρα, ποιος σχόλια, ποιος ρεπορτάζ, σε ποιο τμήμα είναι, λύνονται στο πλαίσιο της εφημερίδας, με ευθύνη της Διεύθυνσης και της Συντακτικής Επιτροπής όπως, άλλωστε, συμβαίνει και με κάθε εφημερίδα, και δε γίνονται με άλλου τύπου κριτήρια, όπως διαδίδεται από διάφορους, όψιμους ενδιαφερόμενους και δήθεν "φίλους" της εφημερίδας του ΚΚΕ, συνδυάζοντας μισές "αλήθειες" με συκοφαντίες, ανυπόστατα στοιχεία και ερμηνείες προθέσεων» επισημαίνεται στο κείμενο της Σύνταξης της εφημερίδας.

Υπενθυμίζοντας ότι στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου και το Καταστατικό του κόμματος ψηφίστηκαν ομόφωνα, η Σύνταξη του «Ριζοσπάστη» προσθέτει ότι βάσει του καταστατικού προσδιορίζονται σειρά ζητημάτων για τα μέλη του ΚΚΕ που απασχολούνται σε τομείς της ιδεολογικής-πολιτικής δραστηριότητας, όπως ο «Ριζοσπάστης».

«Προβλέπεται καταστατικά ότι, όπως και τα άλλα στελέχη που δουλεύουν σε άλλους τομείς δράσης του Κόμματος, κεντρικά και τοπικά, σε Τμήματα και σε Οργανώσεις, έτσι και στα έντυπα του Κόμματος οι εργαζόμενοι αυτοί στηρίζονται οικονομικά με ποσό που κυμαίνεται και δεν υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Στον «Ριζοσπάστη», σε αντίθεση με τις αστικές εφημερίδες, δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι κομματικά μέλη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, κάποιοι επαγγελματίες καριέρας και άλλοι όχι. Η καταστατική πρόβλεψη ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις» αναφέρει το κείμενο της Σύνταξης της εφημερίδας.

«Ο «Ριζοσπάστης» έχει ακούραστους κομμουνιστές δημοσιογράφους, αφανείς, που δεν περιμένουν κανενός είδους καταξίωση με τα κριτήρια που αυτή γίνεται στον αστικό Τύπο. Η ενασχόληση στον 'Ριζοσπάστη' δεν είναι επαγγελματική σχέση, αλλά κομματική δουλειά γι' αυτό δεν μπορεί να μοιράζεται με ενασχόληση σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως συμβαίνει σε άλλες εφημερίδες και Μέσα» αναφέρει στη συνέχεια το κείμενο προσθέτοντας ότι ο «Ριζοσπάστης» «δεν αγοράζεται και δεν διαβάζεται για το ποιοι γράφουν σε αυτόν, αλλά πρωταρχικά και πάνω απ' όλα γιατί είναι όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δεν είναι οποιαδήποτε εφημερίδα».

Έναρξη web radio του ΠΑΜΕ

Έναρξη web radio ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ. Αναλυτικά σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

"Συντονιστείτε αύριο στις 7 το απόγευμα, στο web radio του ΠΑΜΕ (μέσα από το site του ΠΑΜΕ www.pamehellas.gr). Θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος στην αρχική του μορφή, θα αναλυθεί το στίγμα αυτής της πρωτοβουλίας, οι σκέψεις για το επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπομπή "κακά μαντάτα" με τον συνάδελφο Πέτρο Πουντίδη (ΤΟΤΕΜ)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου