Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε …το 6μηνο να περνά


Χωρίς ιδιαίτερη ζέση και προθυμία να μετατρέψει σε ένα απ’ τα κεντρικά ζητήματα της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια κατά της διαθεσιμότητας παρότι εδώ και τρεις μήνες τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας βρίσκονται σε αναβρασμό.
Οι ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου είναι ιδιαίτερα χλιαρές το τελευταίο τριήμερο και ουδεμία σχέση έχουν με την οξύτητα των επιθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης σε άλλα θέματα της πολιτικής
επικαιρότητας. Παρότι, το θέμα της διαθεσιμότητας και γενικότερα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα και των απολύσεων υπαλλήλων είναι απ’ τα ζητήματα που κατά καιρούς έχει σηκώσει ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της ΕΡΤ. Μάλιστα η περίπτωση της επέμβασης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είχε αποτελέσει την αφορμή για να καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που θεωρείται μια κορυφαία κοινοβουλευτική και πολιτική κίνηση.
Στην περίπτωση των πανεπιστημίων ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εμφανή αδυναμία και σε ένα βαθμό δηλώνει και πρόθεση να αποφύγει να οξύνει τα πνεύματα με την κυβέρνηση με αφορμή αυτό το χώρο. Γενικά τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στη γραμμή της κριτικής προς το υπουργείο ότι απέφευγε εδώ και καιρό το διάλογο, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για αδιαλλαξία και άκαμπτη στάση που οδηγεί στο κλείσιμο και την υποβάθμιση την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητούσε απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Αυτό πάντως που παρατηρείται απ’ την πλευρά της Κουμουνδούρου είναι η «άρνησή» της να σηκώσει ψηλά το θέμα εντάσσοντάς το στη γενικότερη αντιμνημονιακή ρητορική της και μάλιστα αυτό να το κάνει στο ανώτατο υψηλό κομματικό επίπεδο.
Οι πληροφορίες θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ να «φοβάται» το θέμα κατά τρόπο ανάλογο όπως έγινε και με τις απεργίες των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων όπου τελικά αναδιπλώθηκε επί της ουσίας κάτω απ’ την πίεση της διεξαγωγής των εξετάσεων. Κατά τρόπο ανάλογο φαίνεται πως επιδρά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα της απώλειας του εξαμήνου στα πανεπιστήμια.
Κάλχας
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου