Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2014 με 18 εκατ. αφίξεις και έσοδα 13 δισ. ευρώ

Θετικοί προβλέπονται οι οιωνοί όσον αφορά τον ελληνικό τουρισμό για το 2014, καθώς ο αριθμός των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια και να σπάσει νέο ρεκόρ.

Κατά το χαιρετισμό του στο συνέδριο με θέμα «Τουριστική Ανάπτυξη: Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα» που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τζιρίτης, σημείωσε πως «οι οιωνοί για το
2014 είναι θετικοί και ο τουρισμός αναμένεται να σπάσει νέο ρεκόρ καθώς οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια».

«Μαζί με τις κρουαζιέρες τα έσοδα αναμένονται να φθάσουν τα 13 δισ. ευρώ», αλλά, όπως επεσήμανε, για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα θα πρέπει η Ελλάδα να εκπέμπει σταθερότητα και αποφασιστικότητα

 «Ο τουρισμός είναι το όχημα που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και τελικά στην έξοδο από την κρίση» εκτίμησε απο την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου για να συμπληρώσει: «Στέλνουμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ελλάδα είναι ασφαλής, φιλικός και ιδιαίτερα προσιτός οικονομικά προορισμός που παρέχει τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

Ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Ινγκο φον Φος, ανέφερε πως τρία εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα του έχουν δουλειά, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουν από τους τόπους τους, χάρη στον τουρισμό.

Στη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε πως η επέκταση της τουριστικής περιόδου μπορεί να επεκταθεί εάν στηριχτεί σε τομείς όπως ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο πολιτιστικός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός τουρισμός.

Το συνέδριο αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση για τη Βόρεια Ελλάδα του πολυσυνεδρίου Capital + Vision, μιας καταξιωμένης ετήσιας συνάντησης του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την αναζήτηση των συνεργιών και των συμπράξεων εκείνων που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Στο στόχο των 13 δισ. ευρώ για τα έσοδα από τον τουρισμό το 2014 αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι οι πιθανότητες της Ελλάδας να βγει από τη βαθιά ύφεση την επόμενη χρονιά αυξάνονται σημαντικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, σημαντική συμβολή εκτιμάται ότι θα έχει η αύξηση κατά 10% των προκρατήσεων από τη Βρετανία και τη Γερμανία, ενώ παράλληλα αναμένεται άνοδος του αριθμού των αφίξεων από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου