Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ την 1η Δεκέμβρη

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ την 1η ΔεκέμβρηΤην 1η Δεκέμβρη θα γίνει η τριτη και τελική ψηφοφορία στην τοπική Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας.
Όλη η διαδικασία που είναι εντελώς καινούρια εξηγήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έγινε χθες, από τον Κώστα Ευθυμιάδη, πρόεδρο της ΝΟΔΕ του οποίου η θητεία λήγει και τον Μπάμπη Δράκο, εκπρόσωπο της εφορευτικής επιτροπής. Ο Κ. Ευθυμιάδης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία τώρα που αρχίζουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, θέλει να ενημερώσει ότι το δυνατόν καλύτερα και περισσότερο, τα μέλη και τους φίλους της για να συμμετέχουν στις εκλογές.
Οι εκλογές είπε ο Κ. Ευθυμιάδης θα γίνουν με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, πρόεδρος της οποίας είναι ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. από τη Δράμα Νίκος Γεωργιάδης.
Αρχικά θα εκλεγούν οι διοικήσεις των δημοτικών οργανώσεων, στη συνέχεια θα εκλεγούν δέκα
εκπρόσωποι κοινωνικών τομέων και στο τέλος από 65 έως 70 εκλέκτορες ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
Οι εκλέκτορες που θα ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ είναι οι δέκα εκπρόσωποι των κοινωνικών τομέων, όσοι μετέχουν στη διαδικασία λόγω της θέσης που έχουν βουλευτές, δήμαρχοι κ.λ.π, – περίπου δέκα στον αριθμό – εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ και οι νέες διοικήσεις των δημοτικών οργανώσεων του νομού Καβάλας.
Όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο 100% καθώς περιμένουν στην τοπική Ν.Δ. κι άλλες διευκρινίσεις από μέρα σε μέρα.
Ο Κ. Ευθυμιάδης υποστήριξε ότι αυτό που ενδιαφέρει την τοπική Ν.Δ. είναι να υπάρχει συμμετοχή στις εκλογές. Ο Μπάμπης Δράκος είπε ότι 16 και 17 Νοεμβρίου, θα εκλεγούν οι πρόεδροι και οι διοικήσεις των δημοτικών οργανώσεων. 24 Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι των δέκα κοινωνικών τομέων, ένας από κάθε έναν τομέα, ενώ την 1η Δεκέμβρη ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ από εκλέκτορες 65 με 70 άτομα περίπου.
Ο Κώστας Ευθυμιάδης που ρωτήθηκε σχετικά είπε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις τρεις διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες έχουν ως εξής:
-Για τους προέδρους και τα μέλη των διοικήσεων των δημοτικών οργανώσεων, υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές, την Κυριακή από τις 12.00 το μεσημέρι, μέχρι τις 9.00 το βράδυ.
-Για τους εκπροσώπους των δέκα κοινωνικών τομέων, υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές από τις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης 19 Νοεμβρίου μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου.
-Τέλος οι υποψήφιοι της ΝΟΔΕ θα μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους, από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 8.00 το απόγευμα, μέχρι την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου