Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία το δεύτερο κύμα κινητικότητας - Σχεδιασμός για 10.000 προσλήψεις μέσα στο 2014

mitsotakis 534 355- Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου
- Μέχρι τον Μάρτιο το δεύτερο κύμα κινητικότητας
- Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη των απολυμένων
- Σε εξέλιξη το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού
Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.
Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ζητήθηκε η επιτάχυνση της αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, απ' όπου θα προέλθει μέρος των απολύσεων.
Παράλληλα δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ στον τομέα της υγείας, δίνοντας βαρύτητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας, της ασφάλειας και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου