Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση S-300

Τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου, υπολογίζεται από το ΓΕΕΘΑ ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη βολή πυραύλου S-300 από τις συστοιχίες που διαθέτουμε και έχουμε εγκατεστημένες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς ο ιπτάμενος στόχος που θα βληθεί από το σύγχρονο ρωσικό πυραυλικό σύστημα θα κινείται κάτω από τη Σούδα και εντός πάντα του Πεδίου Βολής Κρήτης.

Μένει να καθοριστεί η απόσταση που θα πετάει από τη βάση των S-300 και σε τι ύψος θα κινείται.
Είναι πιθανόν όταν «κλειδώσει» ο στόχος να μπει σε διαδικασία ελιγμών προκειμένου να αποφύγει το πλήγμα. Έτσι θα δοκιμαστεί ακόμα πιο σκληρά η αποτελεσματικότητα του πυραυλικού συστήματος που διαθέτουμε.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την αγορά από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία του ιπτάμενου στόχου οπότε και θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης βολής.

Ενδέχεται η κίνηση αυτή να ενοχλήσει την Ουάσιγκτον αλλά η άμυνα της χώρας μας είναι καθαρά εθνικό θέμα και είναι ορατή από τους πάντες η τουρκική προκλητικότητα.

Εδώ και καιρό το Αμερικανικό Πεντάγωνο παρακολουθεί ανήσυχο την κούρσα εξοπλισμών στην οποία έχει επιδοθεί η Άγκυρα ανατρέποντας κάθε ισορροπία στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή.

Γ.Κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου