Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αποστολή στον Ατλαντικό για το «Pyotr Veliky», τη ναυαρχίδα του ρωσικού Βόρειου Στόλου

RIAN archive 669522 Long-distance voyage of Pyotr Veliky nuclear-powered cruiserΤο εξοπλισμένο με πυραύλους πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Pyotr Veliky», που αποτελεί τη ναυαρχίδα του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας, ξεκίνησε χθες από την ναυτική βάση του για τον Ατλαντικό, Peter the Great, για ένα ταξίδι-άσκηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο καθιερωμένου προγράμματος, σύμφωνα με αξιωματούχο του στόλου. Το ταξίδι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές αποστολές περιπολίας στον βορειοανατολικό Ατλαντικό και σε άλλες περιοχές, ως μέρος του
σχεδιασμού της Ρωσίας να αποκατασταθεί η ναυτική παρουσία της σε στρατηγικής σημασίας σημεία.
Το «Pyotr Veliky» επέστρεψε πρόσφατα από μια αποστολή στην Αρκτική, όπου έλαβε μέρος σε ασκήσεις που διεξήχθησαν γύρω από τα νησιά Νοβοσιμπίρσκ, ανάμεσα στη θάλασσα Λαπτέφ και την Ανατολική Θάλασσα της Σιβηρίας.
Το εν λόγω καταδρομικό είναι το μοναδικό ρωσικό πλοίο που έχει τη δυνατότητα να αποκρούσει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων. Είναι εξοπλισμένο με 48 μεσαίου βεληνεκούς βλήματα εδάφους-αέρος S-300F Fort και 46 S-300FM Fort-M (SA-N-20 Gargoyle), που έχουν εμβέλεια έως και 200 χιλιόμετρα, 128 μικρής εμβέλειας πυραύλους εδάφους-αέρος 3K95 Kinzhal (SA-N-9 Gauntlet) και έξι πυραυλικά συστήματα CADS-Ν-1 Kashtan. Τα ραντάρ του έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν και να εντοπίζουν εναέριους στόχους σε ύψος 30 χιλιομέτρων και ακτίνα 300 χιλιομέτρων.
(Η Ρωσία τώρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου