Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

O γνωστός καιροσκοπισμός του Τσίπρα

032126D7B6460FB00838677A194AF562Δύο χρόνια πριν, 20/9/2011, ο Αλ. Τσίπρας λεονταρίζει (ΑΛΤΕΡ): «…να έρθει μια κυβέρνηση, με ανατροπή των συσχετισμών, η οποία την επόμενη μέρα θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι (…)Σφαλιάρες δέχεται και τρώει όποιος είναι ευεπίφορος στις σφαλιάρες. Οποιος δεν έχει λογική ισχυρής διαπραγμάτευσης (…) μια απειλή που (…) είναι καταστροφική για την ευρωζώνη και κυρίως για τη Γερμανία και την κα Μέρκελ»!
Αυτά κάποτε. Σήμερα έχει αλλάξει το τροπάρι. Αντιγράφουμε απ’ το νεότερο «κύκλων» της Κουμουνδούρου όπως το έψαλλαν σε ειδησεογραφικό portal ως απολογισμό του ταξιδιού του Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες: «Το θέμα
δεν είναι να τους πουλήσουμε τσαμπουκά, αλλά να τους δώσουμε να καταλάβουν (…) μπορούμε να πετύχουμε στη διαπραγμάτευση». Κι όταν αναφέρονται σε διαπραγμάτευση, εννοούν για τη …«διόρθωση αστοχιών» κατά δήλωση Τσίπρα! Αστοχίες που βεβαίως δεν αφορούν το λαό, εκεί βλέπετε το μνημόνιο βρήκε ακριβώς το στόχο.
Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ‘βαζε με την Μέρκελ, ενοχοποιώντας την ως και για το προπατορικό αμάρτημα, και κολάκευε τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες, παρακαλώντας τους να συνομιλούν μαζί του και όχι με το ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα που οι σοσιαλδημοκράτες συζητάνε συνεργασία με τη Μέρκελ, βάζοντας πάνω απ’ όλα το συλλογικό συμφέρον της γερμανικής αστικής τάξης, το τροπάρι άλλαξε πάλι και προπαγανδίζει στην Ελλάδα ότι Σουλτζ και Σβόμποντα με τους οποίους συναντήθηκε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες «εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού, η στάση της Γερμανίας έναντι των υπερχρεωμένων χωρών του Νότου θα αλλάξει αρκετά (…) οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνονται να διαπραγματεύονται σκληρά και να είναι έτοιμοι να επιβάλλουν πολλές πτυχές της πολιτικής τους στη Μέρκελ»!…
ΣΥΡΙΖΑ, σαν να λέμε ο ορισμός της αναξιοπιστίας και του καιροσκοπισμού.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου