Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:O ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την ομάδα του Άκη-Η απάντηση του Παπαδημούλη

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την ερώτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα όσα είπε το πρωί στη βουλή για το θέμα.
«Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσωματώσει στους κόλπους του την ομάδα στελεχών του Άκη Τσοχατζόπουλου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει σύμβαση του 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη βουλή, σε εκτέλεση του οποίου
ενήργησε η κυβέρνησε με πρωτοφανείς εγγυήσεις διαφάνειας. Καμία σύμβαση, καμία διαπραγμάτευση. Όλα έγιναν κατ’ εντολή της βουλής», είπε απαντώντας στον κ. Τσίπρα.

Το "καρφί" του Βενιζέλου στον Αβραμόπουλου

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια αδικαιολόγητη παράταση της εκκρεμότητας βλαπτική για τα συμφερόντα του δημοσίου. «Ο Πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δώσει σαφείς και αυστηρές και οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς να δοθεί οριστική ριζοσπαστική απόλυτη λύση με έγκριση της βουλής στο ζήτημα αυτό».

Σε μια αποστροφή του λόγου του μάλιστα, άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με αφορμή την απάντηση που έδωσε στον κ. Τσίπρα για το θέμα το πρωί:

«Ο ρόλος των υπουργών δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση , είναι για να αναλαμβάνουν ευθύνες, να λύνουν προβλήματα και να φέρνουν αποτελέσματα», είπε.

«Η χυδαιότητα , συκοφαντία και ο μικροκομματισμός και η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων υπονομεύει σήμερα που συζητείται για την ΧΑ το ενιαίο εθνικό δημοκρατικό μέτωπο», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τον βλέπει «να οδύρεται για δήθεν υποκλοπές γιατί κάποιοι τον συνδέουν με τις παρυφές της δημοκρατίας. Και ερχόμαστε εμείς και προσπαθούμε να κρατήσουμε το μέτρο του πολιτικού πολιτισμού».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για κοινοβουλευτική βία, «βία της χυδαιότητας και της συκοφαντίας. Είναι μια μορφή βίας, ύπουλη και υπονομευτική των θεσμών και της δημοκρατίας».

«Επιχειρήσατε και άλλη φορά να θέσετε στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ σας πονάει», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Σας ενοχλεί η τελευταία εξέλιξη σε σχέση με την κεντροαριστερά. Αλλά κακώς το αναμειγνύετε το θέμα αυτό με τόσο απροκάλυπτο τρόπο».

«Καλώ τους πάντες και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν μισόλογα, συμψηφισμοί και παρεκλίσεις ,αντιπερισπασμοί. Πρέπει να υπάρχει ένα καθαρό μέτωπο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.



Η απάντηση του Παπαδημούλη στον Βενιζέλο

«Τον κ. Βενιζέλο τον ενόχλησε η απάντηση του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία άφησε εντελώς εκτεθειμένη την πολιτική του το 2010», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας στην ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στη Βουλή.

«Η ομιλία Βενιζέλου μου θύμισε μία παροιμία: "Εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι". Υπενθυμίζω στον αποχωρήσαντα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι οι δημοσκοπήσεις, είναι παράγοντας εκνευρισμού και κακός σύμβουλος όταν τον εκνευρισμό του κανείς τον μετατρέπει σε πολιτική επιθετικότητα και υβριστική συμπεριφορά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Αν σε όλες τις δημοσκοπήσεις το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου μετράει ποσοστά περί το 5% δεν τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι μετέτρεψαν μετά από τρία χρόνια εφαρμογής του μνημονίου, το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι μιας υπερδεξιάς Νέας Δημοκρατίας του κ. Σαμαρά και υπηρέτη μίας άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

«Όσο για τους υπαινιγμούς του για τη Μαρφίν και τις Σκουριές, ας τελειώνουμε επιτέλους με τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και με τις βρωμιές», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Θα ήταν προτιμότερο ο κ. Βενιζέλος, να μην καταστήσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ πάθος του και την υπαρξιακή δημοκοπική του αγωνία επίκεντρο της σημερινής συζήτησης, γιατί σε αυτό το νομοσχέδιο και στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που η ηγεσία τους εμπλέκεται σε εγκληματικές δράσεις, με την καθοριστική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να εξασφαλίσουμε ευρύτερες συναινέσεις».

Δείτε το βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου