Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Καταπέλτης τo βούλευμα για τη Μαρφίν


To βούλευμα για την υπόθεση της δολοφονίας των υπαλλήλων της Μαρφίν είναι καταπέλτης και προοιωνίζεται πολύ σημαντικές εξελίξεις.
Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται, ακόμη κι αν έχουν περάσει τρία χρόνια ή και περισσότερα. Και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα που θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι τριών νέων παιδιών, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος. Αλλά θα ανοίξει ο δρόμος για να βρεθούν τόσο εκείνοι που έκαψαν το κτίριο όσο και οι ηθικοί αυτουργοί. Κι αν δεν έχουν πεθάνει από τύψεις για το έγκλημά τους, τότε είναι η ώρα να σαπίσουν στη φυλακή.
Σύμφωνα με το πόρισμα, δράστης της επίθεσης είναι ο Θ. Σ. ο οποίος και παραπέμπεται να δικαστεί για τα εγκλήματα της “ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,
κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του”.
Μαζί με τον Θ.Σ. παραπέμπεται και ο Π.Α. ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Κατηγορείται για τα αδικήματα της “απόπειρας ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του”.
Υπάρχουν κι άλλοι, τουλάχιστον δύο που συμμετείχαν στην επίθεση στην τράπεζα, αλλά που δεν έχουν εντοπιστεί. Η δίκη που κάποια στιγμή θα ξεκινήσει, ίσως αποκαλύψει και τους υπόλοιπους δολοφόνους. Ενδεικτικό του εγκλήματος που συνετελέσθη στη Μαρφίν είναι το σημείο του βουλεύματος που αναφέρει πως “στις προτροπές των υπαλλήλων της τράπεζας οι οποίοι από τους εξώστες τους καλούσαν να μην προβούν στον εμπρησμό λόγω των υπαρχόντων ανθρώπων εντός αυτής εκείνοι ουδόλως υπαναχώρησαν αλλά αντιθέτως απευθυνόμενα κυνικά τους υπαλλήλους με τις φράσεις “Να καείτε μ…να, να καείτε, σε τράπεζα δουλεύετε”, επέδραμαν στην ανωτέρω τράπεζα…”.
Όπως περιγράφει το βούλευμα: “Ο Θ.Σ. ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο αγνώστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ. 23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών αγνώστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται κατάστημα της ανώνυμου τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία MARFIN-EGNATIA BANK και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σ. εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό – βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη…”.
Οι δικαστές υποστηρίζουν ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν όλους όσοι βρίσκονταν στο κτίριο, συνολικά 24 άτομα τα οποία τη γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.
Για το πώς έγινε η επίθεση το βούλευμα αναφέρει: «μια ομάδα νεαρών ατόμων, περί των έντεκα με δώδεκα στον αριθμό τα οποία έφεραν μαζί τους ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες, σακίδια ωμοπλάτης και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με υφασμάτινα τεμάχια, σκούφους κεφαλής, γάντια και καλύπτρα αντιασφυξίας, και υπό τον προστατευτικό κλοιό ετέρων προσώπων της ανωτέρω ομάδας στον οποίο συμμετείχε και θήλυ πρόσωπο με ξανθό χρώμα μαλλιών” κατευθύνθηκε προς το υποκατάστημα της Marfin.
Κατά τους δικαστές, από τα παριστάμενα έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός τέσσερα άτομα της υποομάδας, το ένα από αυτά έσπασε με βαριοπούλα την τζαμαρία του καταστήματος και τα άλλα τρία άτομα έριξαν τις μολότοφ τις οποίες κατασκεύασαν επί τόπου.
Πρόκειται για ένα φρικιαστικό έγκλημα που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Όχι μόνο για να αναπαυτούν οι ψυχές των νεκρών αλλά γιατί πρέπει να αποδείξει το κράτος ότι δε ανέχεται άλλο τέτοιες δολοφονικές συμπεριφορές.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου