Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

H βία της αριστεράς είναι καλή


Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και τι σημαίνει βία. Διότι, σύμφωνα με την Κουμουνδούρεια θεωρία, βία είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά βία δεν είναι μια… μαχητική διαδήλωση. Όπως π.χ. μια πορεία που γίνεται κατά των Μνημονίων και τελικά καίγεται η Αθήνα.
Δεν είναι βία να γιαουρτώνεις όποιον δεν σου αρέσει, πολιτικό ή όχι. Προφανώς για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχουν νεκροί για να χαρακτηριστεί ένα περιστατικό ως βία. Σε άλλη περίπτωση το κατατάσσουμε στην κατηγορία των διαμαρτυριών, κάνουμε την επαναστατική γυμναστική μας και καθαρίσαμε με τους ψηφοφόρους. Το να τα λέει αυτά κάποιος ανίδεος, να το καταλάβουμε. Αλλά να τα λέει ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, ακόμη κι αν συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι μεγάλη ξεφτίλα.
Όπως είπε λοιπόν αυτός που τάχθηκε να υπηρετεί τους νόμους, «δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος
βια που αφορά δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με μορφές διαμαρτυρίας, όπως μια μαχητική διαδήλωση, ή στο γιαούρτωμα του Θ. Πάγκαλου κ.α.».
Μαχητική διαδήλωση δεν ήταν και αυτή που κατέληξε στη δολοφονία των υπαλλήλων της Μαρφίν; Μαχητικές δεν ήταν οι διαδηλώσεις που οδήγησαν σε πυρπόληση καταστημάτων και σε τραυματισμούς δεκάδων πολιτών;
Ακόμη κι αν πει κάποιος ότι το… γιαουρτάκι δεν είναι κακό για τους πολιτικούς, μήπως κι αυτή η ελαφράς μορφή βία δεν κατέληξε στην πλήρη απαξίωση των πολιτικών. Ποιος ευθύνεται π.χ. για τον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη;
Βεβαίως, η έννοια της καλής και κακής βίας είναι συνώνυμη με τον καλό και κακό ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν οι σοβαροί άνθρωποι, υπάρχουν και οι επικίνδυνοι καραγκιόζηδες.
Η ΝΔ απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου είπε:
«Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας. Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος. Έφτασε ο κ. Κατρούγκαλος στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και ομηρίες καθηγητών.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του».
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου