Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

H «Χρυσή Αυγή» πρέπει να ηττηθεί και πολιτικά…


Προς έκπληξη πολλών, που ανέμεναν το αντίθετο, η διαδικασία της ποινικής αποκαθήλωσης και τιμωρίας της  ΧΑ παίρνει το δρόμο της.
Τώρα πια, η  ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, χωρίς κραυγές και υποδείξεις πολιτικών και άλλων τηλεαστέρων, να επιτελέσει το καθήκον της.
Απέδειξε ότι μπορεί να το κάνει.
Όμως, αυτό είναι μόνον το ένα σκέλος της υπόθεσης. Σοβαρό μέν, αλλά όχι αρκετό.
Για να τελειώνουμε με το «καρκίνωμα»,  η ΧΑ πρέπει να ηττηθεί ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά.
Και αυτό είναι υπόθεση της Κοινωνίας και του πολιτικού μας συστήματος.
Σε επίπεδο κοινωνίας, μόλις συνέλθουμε από το σόκ, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ό,τι η απάντηση
στην παρούσα κρίση που ταλανίζει τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα. Η ΧΑ δεν έχει  λύσεις. Ως εκ της φύσεως και της δομής της, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργεί και ήδη δημιούργησε αρκετά.
Αποτελεί ντροπή για την Χώρα μας, που υπέστη βαρύτατα πλήγματα (και ακόμα μετράει πληγές) από τις ορδές των ναζιστών και των  φασιστών, να έχει στο Κοινοβούλιο της  θαυμαστές και υμνητές  εγκληματιών.
Τα προβλήματα της Χώρας μας, οικονομικά και άλλα, θα επιλυθούν στο πλαίσιο της δημοκρατίας μας, με βάση το Σύνταγμα και στους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της.  Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση όλων. Και μέσα σ’ αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο, θ’ αποφασιστεί και το μέλλον της.
Όμως, από την άλλη πλευρά, η παρούσα κρίση ανέδειξε αδυναμίες και λειτουργικά κενά,  τα οποία θα είναι λάθος να σπεύσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με βιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Λάθη, παραλείψεις και αβελτηρίες δεκαετιών, δεν λύνονται σε μια βδομάδα. Απαιτούν εξαντλητικό δημοκρατικό διάλογο. Και χρόνο.
Θεωρώ, ότι έχει επέλθει το πλήρωμα του χρόνου για μια ευρύτατη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Η πατρίδα μας χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα εναρμονισμένο στις προκλήσεις των καιρών το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την Ελλάδα του μέλλοντος.
Έχουν διατυπωθεί πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, παρέλκει να τις επαναλάβουμε.
Το πλαίσιο λειτουργίας των κομμάτων πρέπει να επανεξεταστεί.
Η σχέση μεταξύ Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας να δομηθεί σε νέες βάσεις.
Παρωχημένες ρυθμίσεις και  σκανδαλώδη προνομία που πλήγωσαν τη δημοκρατία μας και  το φιλότιμο των πολιτών πρέπει είτε συλλήβδην να καταργηθούν, είτε να περιοριστούν στα απολύτως αναγκαία πλαίσια.
Τέλος, επειδή μεταξύ άλλων, στο γιγάντωμα της ΧΑ συνετέλεσαν και οι καταστροφικές πολιτικές λιτότητας, που έφεραν εκατομμύρια συμπατριωτών μας σε απόγνωση και μερικούς τους οδήγησαν σε απονενοημένες επιλογές (όπως η ψήφος προς τη ΧΑ), επιβάλλεται να πούμε ένα ηχηρό «ως εδώ»! Αρκετά πια με τη λιτότητα! Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο.
ΚΡ
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου