Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δισεκατομμύρια δολ. σε ελληνικές τράπεζες από ξένα fund

Η Paulson & Co, όπως και άλλες παρόμοιες εταιρείες hedge funds προχώρησαν σε επιθετικές επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα της Ελλάδας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times...
στο σημερινό φύλλο της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της.

ΠΗΓΗ: «http://mignatiou.com»

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου John Paulson, είναι μία εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι επενδύουν με επιθετικό τρόπο σε ελληνικές τράπεζες και οι:
Eaglevale, Dromeus Capital, Falcon Edge, Baupost, York Capital και Och-Ziff.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον κ. Paulson και άλλους συναδέλφους του από τις παραπάνω εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι υποσχέθηκαν στον κ. Σαμαρά ότι θα επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο κ. Paulson έχει αγοράσει το 5% της Alpha και το 4% Πειραιώς. Σε συνομιλία του με τους συντάκτες της εφημερίδας ο κ. Paulson ομολόγησε ότι κατέχει σημαντική συμμετοχή στις δύο τράπεζες.

Σύμφωνα με τους Financial Times το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα αμερικανικά hedge funds ανάγκασε τους Έλληνες μεγαλοτραπεζίτες να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την επανα-ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού τομέα. Ο κ. Paulson δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα «έχει πια μία κυβέρνηση η οποία είναι υπέρ των επιχειρήσεων» και πρόσθεσε, ότι η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, κάτι που -όπως αναφέρει- θα ευεργετήσει τον τραπεζικό τομέα.

Οι δηλώσεις του κ. Paulson, που δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, χαρακτηρίστηκαν εντυπωσιακές και πιστεύεται ότι θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=86132

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου