Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το Ομάν παραλαμβάνει τμήματα των F-16 από την ΕΑΒ


2011_sunekp_ell_isrl_011Ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ ΑΕ) με τη Lockheed Martin αποτελεί η παράδοση των τελευταίων μειζόνων τμημάτων του αεροσκάφους F-16 με τελικό προορισμό το Ομάν με την οποία και ολοκληρώνεται μία σημαντική φάση του υπό εξέλιξη προγράμματος.
Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, υπενθυμίζει το onalert.gr, αφορά στη σύμβαση ύψους 114 εκ. δολαρίων εξαετούς διάρκειας (2012–2017) μεταξύ ΕΑΒ και Lockheed Martin για τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους F-16 και, συγκεκριμένα, 112 εργοσυνόλων για τα μαχητικά αεροσκάφη. Στο πλαίσιο αυτής, η ΕΑΒ έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση δομικών τμημάτων των αεροσκαφών F-16 για την Αίγυπτο, το Ομάν και
το Ιράκ.
Ο συνδυασμός ποιότητας και εμπρόθεσμης παράδοσης χαρακτηρίζει την πορεία του Προγράμματος και επιβεβαιώνει την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΑΒ και την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της, στοιχεία που αναγνωρίζει καθημερινά έμπρακτα η Lockheed Martin τιμώντας με την εμπιστοσύνη της την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής φάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας σημείωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την εξέλιξη του συγκεκριμένου Προγράμματος. Τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Lockheed Martin. Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας στην απόλυτη ικανοποίηση όλων των πελατών μας και εχέγγυα τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού μας».
Αναφορικά με την εν λόγω διαδικασία ο κ. Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Lockheed Martin Aeronautics/International, κατά τη συνάντησή του στην ΕΑΒ με τη νέα ηγεσία της εταιρείας δήλωσε: «Η ολοκλήρωση των παραδόσεων των δομικών υποσυγκροτημάτων των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ομάν με την συμμετοχή της ΕΑΒ αποδεικνύει έμπρακτα τη στρατηγική σχέση της Lockheed Martin Aeronautics με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τη σημαντική συμβολή της τελευταίας στα διεθνή μας προγράμματα ως μοναδικού υπο-κατασκευαστού δομικών τμημάτων του αεροσκάφους F-16».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου