Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Κασιδιάρης και λοιποί, δεν αθωώθηκαν, παραμένουν υπόδικοι!


Πριν δυο-τρείς μέρες όλοι επαινούσαμε τη Δικαιοσύνη που έδρασε κεραυνοβόλα με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ.
Διθύραμβοι γράφτηκαν για το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του ΑΠ και  για το πόσο καλά ήταν «δεμένη» η υπόθεση.
Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να διαβεβαιώσουν ακόμα και τον Πρωθυπουργό πως η προφυλάκιση των συλληφθέντων ήταν δεδομένη.
Αποτελεί σφάλμα να προεξοφλείς τις αποφάσεις της  δικαιοσύνης, όταν μάλιστα δεν γνωρίζεις όλα τα στοιχεία του φακέλου  γιατί η  Δικαιοσύνη λειτουργεί  με τη δική της λογική.
Και έτσι πρέπει να λειτουργεί μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη για την οποία κοπτόμεθα άπαντες.
Σήμερα όλοι διαμαρτύρονται και  βάλλουν τόσον εναντίον της Κυβέρνησης, όσο και εναντίον της
Δικαιοσύνης.
Δηλαδή, τι θέλαμε;
Να στείλει ο Σαμαράς τον Αθανασίου να κάνει τις ανακρίσεις ή να …τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ανακριτή και ζητήσει την προφυλάκιση του Κασιδιάρη;
Η Δικαιοσύνη, λοιπόν, έστειλε στη  φυλακή έναν εν ενεργεία Βουλευτή (και αυτό συμβαίνει νομίζω για πρώτη φορά) και για τους άλλους τρεις επέβαλλε περιοριστικούς όρους.
Αυτή είναι η κρίση της, μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Και αυτή η κρίση  πρέπει να είσαι σεβαστή.
Ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος και ο Μίχος είναι υπόδικοι.
Με βαρύτατο μάλιστα κατηγορητήριο.
Δεν αθωώθηκαν!
Αυτό για να μην ξεχνιόμαστε!
Όπως άλλωστε γράφουμε σε άλλη ανάρτηση, έγκυροι δικαστικοί κύκλοι τονίζουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται. Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν μάλιστα, ότι η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αντίθετα μάλιστα, σημειώνουν, τα στοιχεία θεωρούνταιδεμέναπλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.
Δεύτερον, η ανάκριση συνεχίζεται. Και στο πλαίσιο αυτής της ανάκρισης (αν προκύψουν νέα στοιχεία) ο ανακριτής μπορεί να καλέσει τους υπόδικους για συμπληρωματική απολογία και να τους προφυλακίσει, αν θεωρεί ότι έχει τα στοιχεία που θεωρεί επαρκή.
Έχεις κανένας από εμάς περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή του απ’ όσα είχαν ο ανακριτής με τον εισαγγελέα, τους οποίους …πυροβολούμε;
Τρίτον, ο αγώνας για την εξάρθρωση της ΧΑ, μόλις τώρα ξεκίνησε. Καθυστερημένα μεν, αλλά ξεκίνησε. Και για να τελειώνουμε με τη ΧΑ μια ώρα αρχύτερα απαιτείται σύμπνοια του πολιτικού κόσμου. Η Δικαιοσύνη να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της, ανεπηρέαστα, και τα κόμματα να θωρακίσουν τη Δημοκρατία μας.
Γιατί, αλλιώς το τέρας δεν αντιμετωπίζεται…..Ενισχύεται.
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου