Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αντιπροσωπεία του αναπηρικού κινήματος στον υφυπουργό Παιδείας

 Αντιπροσωπεία του αναπηρικού κινήματος της χώρας, αποτελούμενης από τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον αναπληρωτή οργανωτικό γραμματέα της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Ατόμων με Αναπηρία) Ιωάννη Λυμβαίο και τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Ηλία Μαργιόλα συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

 Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία μετέφεραν στον υφυπουργό την κραυγή
αγωνίας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία των παιδιών με αναπηρία. Παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στις μετακινήσεις στα σχολεία, στα κενά στα ΚΕΔΔΥ αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις σε όλους τους τομείς. Σε πλείστες περιπτώσεις οι μαθητές ακόμη περιμένουν να ηχήσει το κουδούνι της έναρξης!

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του αναπηρικού κινήματος ότι αναμένει μες την εβδομάδα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ότι έχουν διατεθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και για τον διορισμό των εκπαιδευτικών, του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, των συνοδών και της παράλληλης στήριξης. 

Οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αυτό δεν απεικονίζεται στην πραγματική κατάσταση των σχολείων και ότι απαιτείται να δοθεί άμεση λύση αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο οικονομική περίοδο για όλους, αλλά ειδικότερα για τους μαθητές με αναπηρία και για τις οικογένειές τους. Διευκρίνισαν παράλληλα στον υφυπουργό ότι το αναπηρικό κίνημα θα παρακολουθεί διαρκώς και θα παρεμβαίνει όπου απαιτείται σε όλα τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου