mpagis_thrΑναχώρησε οδικώς απο την Ελλάδα ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος την τελευταία ημέρα της περιοδείας του στην Ελλάδα επισκέφθηκε την Κομοτηνή και την Ξάνθη. Ο Μπαγίς συναντήθηκε με τον ψευδομουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Ο τούρκος υπουργός επισκέφθηκε επίσης και τον αποκαλούμενο «Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας» ο οποίος έχει απαγορευθεί πολλές φορές από την ελληνική δικαιοσύνης λόγω της χρήσης λέξης «τουρκική».
Ο Μπαγίς ζήτησε από τους Μουσουλμάνους της Θράκης να είναι πιστοί πολίτες της ελληνικής δημοκρατίας και να ζητούν τα δικαιώματα τους στα πλαίσια αυτού του
κράτους. «Όμως μην χάνετε την ταυτότητα σας αυτή μην χάνετε την ταυτότητα σας».
Ο ίδιος αφού υποστήριξε πως η Τουρκία έκανε πολλά βήματα για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας ζήτησε την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα τόνισε πως «σήμερα οι Μουσουλμάνοι έχουν το υψηλότερο εισόδημα στον κόσμο. Τους προξενεί θλίψη η αδυναμία να μην μπορούν να πάνε για την προσευχή της Παρασκευής στην Ελλάδα όπου βρίσκονται για διακοπές. Δεν θα πρέπει να θεωρούν ότι η Ελλάδα το κάνει για την Τουρκία, είναι σημαντικό από την άποψη του μηνύματος που θα δώσει η Ελλάδα στο εξωτερικό».
Ο Μπαγίς αφού ξεναγήθηκε στην αγορά της Κομοτηνής αργότερα αναχώρησε οδικώς προς την Τουρκία μέσω του Έβρου. (onalert)