Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που φέρνουν την καταστροφή


Ούτε δύο ημέρες δεν πέρασαν από την ώρα που γράφαμε ότι ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας δεν είναι τρελοί για να υπογράψουν νέα μέτρα και ήρθαν σήμερα να διαψεύσουν τις Κασσάνδρες που φέρνουν την καταστροφή. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών με κατηγορηματικό τρόπο είπαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών ή νέοι φόροι. Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Η ανεργία μειώνεται, ενώ το ΑΕΠ δείχνει, έστω και ελάχιστη, τάση αύξησης, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «βγάζουμε πρωτογενές πλεόνασμα». Αλλάζουμε την πορεία της χώρας και σύντομα θα φανεί στην κοινωνία και θα το νιώσει ο καθένας. Το χρέος το ελέγξαμε και το κουρέψαμε -πάνω από 125 δισ. άμεσα και 20 δισ. έμμεσα-
και τώρα υπάρχει μία συζήτηση για το αν θα κουρέψουμε 11 δισ ευρώ… Χθες διαδόθηκε η φήμη για νέα μέτρα, παρ’ ότι το έχουμε πει πολλές φορές ότι ‘δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα’ και το είπε και η επικεφαλής του ΔΝΤ ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, η δε Κομισιόν είπε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι. Αυτά, οφείλονται στο ότι πιάσαμε τους στόχους μας. Σε κάποιους δεν αρέσει. Κάποιοι ακούν τη λέξη επιτυχία και βγάζουν αφρούς» είπε ο κ. Σαμαράς.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και «ο λαός θα μας κρίνει στο τέλος και όχι τώρα, που αρχίζουμε να βγαίνουμε από την κρίση».
Από την πλευρά του ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλή αναφερόμενος στο τι σημαίνει όχι σε οριζόντια μέτρα είπε: «Όχι μειώσεις μισθών, όχι αυξήσεις φόρων, αλλά αυτή η χώρα χρειάζεται ακόμη μεταρρυθμίσεις». Και συνέχισε: «Η χώρα χρειάζεται ακόμη μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Έχει έλλειψη ανταγωνισμού, έχει ολιγοπωλιακές συνθήκες παντού. Ελπίζω να θεωρείτε ότι αυτά τα μέτρα θα μας επιτρέψετε να τα πάρουμε και θα τα ψηφίσετε, όταν θα τα φέρουμε στη Βουλή».
Έχει κανείς αντίρρηση ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, εκτός ίσως από τον ΣΥΡΙΖΑ;
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου