Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αποκάλυψη: Ετοιμάζουν “πατριωτικό κόμμα” στα δεξιά της ΝΔ


Οι αποκαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως και οι νέες συλλήψεις βουλευτών που επίκεινται δείχνουν ότι το απόστημα της Χρυσής Αυγής έχει σπάσει για τα καλά.
Η φοβερή και τρομερή Χρυσή Αυγή -ως οργάνωση κι όχι ως ιδεολογία ριζωμένη στην κοινωνία- τείνει να διαλυθεί. Ο αρχηγός και οι περισσότεροι μπράβοι του είναι στη φυλακή και θα πάνε κι άλλοι εκεί. Όσοι απέμειναν έγιναν αρσακειάδες στη Βουλή. Οι τοπικές οργανώσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ενώ τα μέλη της κρύβονται μη τυχόν και τους δει κανένα μάτι. Τρόμαξαν, λούφαξαν και έντρομοι δεν συγκεντρώνονται ούτε έξω από τη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση.
Όσο για κάποιους επιχειρηματίες – χρηματοδότες, ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν γίνει γνωστά και τρέμουν τις χειροπέδες. Όπως επίσης και δημοσιογράφοι που πληρώνονταν για να κάνουν «ξεσκόνισμα» στη Χρυσή Αυγή.
Με όλα αυτά τα δεδομένα και με όσα θα ακολουθήσουν από τις έρευνες του εφέτη – ανακριτή, θα
μπορούμε να μιλάμε σύντομα για διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης.
Ωστόσο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η Χρυσαυγίτικη κουλτούρα δεν έχει ξεριζωθεί από την κοινωνία. Παρά τις προφυλακίσεις και αποκαλύψεις στην πρόθεση ψήφου παίρνουν πάνω από 6%, επομένως στην αναγωγή μπορεί να ξεπερνούν το 8%.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί που ψηφίζουν ακόμη; Είναι λαϊκιστές, αντιμνημονιακοί, απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα που δεν πείθονται από την αλλαγή που επιχειρείται στην Ελλάδα.
Υπόγειες διεργασίες για… λάιτ ακροδεξιό κόμμα
Με βάση αυτό το δεδομένο, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews βρίσκονται  ήδη εν εξελίξει υπόγειες διεργασίες για τη δημιουργία μιας νέας…. Χρυσής Αυγής. Ενός λάιτ ακροδεξιού κόμματος σαν κι αυτά που συναντώνται στην Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία κ.λπ. τα οποία έχουν εγκαταλείψει τη ναζιστική – φασιστική ρητορική και ποντάρουν στον άκρατο λαϊκισμό, την απογοήτευση του κόσμου από την οικονομική κρίση, στην ανεργία καθώς και στο μεταναστευτικό.
Ένα τέτοιο κόμμα ετοιμάζονται να φτιάξουν και στην Ελλάδα, επιχειρηματίες βοηθούμενοι από πολιτικούς που βρίσκονται στα δεξιά της Δεξιάς και θέλουν να απορροφήσουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με το ναζισμό.
Θέλουν να φτιάξουν ένα ακροδεξιό κόμμα με… ανθρώπινο πρόσωπο που θα μπει σαν αγκάθι στα πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.
Σε διάφορες μαζώξεις λέγονται και συζητούνται πολλά. Κανείς όμως δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια ποιος θα ηγηθεί του νέου σχήματος και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δοθεί πειστική απάντηση, για το εάν αυτός που θα εμφανιστεί, θα καταφέρει να εκφράσει έναν κόσμο που έχει μια πιο έντονη πατριωτική άποψη και σιχαίνεται την Χρυσή Αυγή.
Οι ζυμώσεις είναι έντονες και πολλά κυκλοφορούν στους διαδρόμους εσχάτως. Τα πρόσωπα όμως που ακούγονται για ηγετικούς ρόλους στο κόμμα που για ορισμένους θεωρείται βέβαιο πως θα δημιουργηθεί στα δεξιά της δεξιάς, δεν μπορεί να ηγηθούν εκ των πραγμάτων. Οι περισσότεροι είναι «καμένα χαρτιά». Έτσι τελευταία ακούγεται πολύ το όνομα του στρατηγού εν αποστρατεία και πρώην αρχηγού ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παράγοντες της δημόσιας ζωής, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, στρατιωτικοί, αλλά και πολιτικοί, φέρονται αποφασισμένοι να τον προσεγγίσουν στο προσεχές διάστημα, ζητώντας του να αναλάβει δράση. «Αποτελεί το διαμάντι του στρατού» λένε όσοι γνωρίζουν και μιλάνε με θέρμη για τον καθαρό και πατριωτικό του λόγο. Μπορεί όμως και να ηγηθεί ενός κόμματος; Αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί με σαφήνεια, καθώς ο ίδιος δεν δίνει αφορμές και δικαιώματα.
Τους τελευταίους μήνες, πάντως, δεν ήταν λίγες οι φορές που η στάση του επικροτήθηκε από αυτό το τμήμα των πατριωτών, που σιχαίνεται η αριστερή και κεντροαριστερή «διανόηση» του Κολωνακίου και των βορείων προαστίων. Το δε βιβλίο του «Ποια Τουρκία;» έχει γίνει ανάρπαστο και αποτελεί κεντρικό ανάγνωσμα των πατριωτών ανά την επικράτεια.
Θα δούμε σύντομα, και όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη Χρυσή Αυγή, τι θα γίνει τελικά και τις κινήσεις που ήδη σχεδιάζονται. Οι εκλογές είναι σύντομα. Το Μάιο πάμε σε δημοτικές και ευρωεκλογές ενώ μπορεί να ακολουθήσουν και εθνικές εκλογές. Μέχρι τότε κρίνονται τα πάντα στην οικονομία.
Αν η κυβέρνηση βρει τις λύσεις και οδηγήσει τη χώρα έξω από τα Μνημόνια, αν δώσει διεξόδους και πραγματικές ελπίδες στους πολίτες, τότε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το νέο κόμμα που θα σχεδιαστεί.
Το σίγουρο είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου