Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο κ. Τσίπρας, τι λέει για τον ζάμπλουτο φοροφυγά κ. Μητρόπουλο;


O εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος είναι ένας από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα για φοροδιαφυγή. Το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 992.000 ευρώ γιατί «ξέχασε» να κόψει δελτίο παροχής υπηρεσιών ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Πέρα από το γεγονός ότι δεν έκοψε απόδειξη, απορία γεννά επίσης, που βρίσκονται τόσα λεφτά για δικηγορικές υπηρεσίες. Υπάρχουν δηλαδή νομικοί που παίρνουν 1 εκατ. ευρώ; Τα δηλώνουν όλα αυτά άραγε;
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει: Είναι αληθές ότι η Δ’ ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:
α)εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,
β)εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός
κεφαλαίων εξωτερικού),
γ)δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και
δ)αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό.
Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α
ν. 2238/1994.Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα.
Άρα, μπορεί και να τη γλιτώσει ο κ. Μητρόπουλος; Ο ίδιος, μιλώντας στα Νέα δήλωσε απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του. Να δείτε πόσο απογοητευμένοι αισθάνονται εκατομμύρια Έλληνες που τέτοια ποσά τα βλέπουν μόνο στο όνειρό τους.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητρόπουλος είναι ο άτυπος αρχηγός της Πασοκικής συνιστώσας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Της σοσιαλιστικής συνιστώσας που όπου βγει και όπου σταθεί υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φτωχών και των αδικημένων. Αλίμονο, ποιος θα μας γλιτώσει από τέτοιους προστάτες; Ο κ. Τσίπρας, ο τίμιος υπερασπιστής του λαού, τι λέει για τον ζάμπλουτο φοροφυγά κ. Μητρόπουλο;
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου