Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλες καταστροφές στην πόλη της Καβάλας από ολιγόωρη καταιγίδα





 Δέντρο καταπλάκωσε ΙΧ αυτοκίνητο, κλαδιά έκλεισαν δρόμους, ενώ άλλα διέκοψαν τον δημοτικό φωτισμό.
Πολύ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε όλο το νότιο μέτωπο της πόλης της Καβάλας, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς καταιγίδας που ξέσπασε για μισή ώρα γύρω στις 10,30’.
Στο Βερούλειο Γήπεδο από τον δυνατό αέρα, γκρέμισε, ο ψηλός τοίχος (μονότουβλο) επί της οδού
Χρυσοστόμου Σμύρνης, πίσω από την πολυκατοικία προκαλώντας μικρές ζημιές, ενώ ακριβώς απέναντι μεγάλα κλαδιά δένδρων έσπασαν και καταπλάκωσαν ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί. Άλλα κλαδιά δένδρου κατέπεσαν στην γραμμή του δημοτικού φωτισμού πίσω από το Βερούλειο στάδιο με αποτέλεσμα να διακοπεί ο φωτισμός μέχρι το Φάληρο.

Πάρα πολλοί κάδοι από την ένταση του ανέμου αναποδογύρισαν, οι δρόμοι γέμισαν με διάφορα αντικείμενα που πήρε ο άνεμος από τα μπαλκόνια, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις νερού από διάφορα υπόγεια και ισόγεια. Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα της καταιγίδας η πτώση της βροχής ήταν μοναδικής έντασης, ενώ ταυτόχρονα φυσούσε και πολύ δυνατός νότιος άνεμος.
Δέντρα επίσης κατέπεσαν στην περιοχή του Αγίου Λουκά, στο χώρο του ΕΚΑΒ, σε σημείο που να αποκλειστεί η διέλευση των οχημάτων, στην οδό Ζαλόγγου, στο Φάληρο, στην περιοχή του Περιγιαλίου και στη συνοικία της Παναγίας. Δεν έγινε γνωστό μέχρι αυτή την ώρα αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα από την πτώση του κεραυνού στην συνοικία της Παναγίας, ενώ έγινε αντιληπτός από τον θόρυβο με τον οποίο κατέπεσε σε όλη σχεδόν την πόλη.
Πολλά παραλιακά καταστήματα και σπίτια έπαθαν ζημιές στις προσόψεις τους, σχίστηκαν τέντες, και σχεδόν όλα τα αεροπανό, αυτά που βρίσκονται συνήθως στο Φάληρο και διαφημίζουν εκδηλώσεις, αλλά και τα άλλα που είναι κρεμασμένα σε κολώνες φωτισμού στο κέντρο της πόλης.
Σημαντική προσπάθεια έκανε συνεργείο της Πυροσβεστικής με τη βοήθεια εθελοντών πυροσβεστών, στην περιοχή της Ραψάνης για να απεγκλωβιστεί το όχημα που καταπλακώθηκε από δέντρο και να ανοίξει ο δρόμος προς τον Άγιο Λουκά, αφού προηγουμένως συνεργείο του Δήμου επρόκειτο να καθαρίσει το δρόμο από τα μπάζα τα οποία έπεσαν από τον τοίχο του Βερούλειου σταδίου.
Στο σημείο παραβρέθηκαν από νωρίς και συντόνιζαν τις προσπάθειες συνεργείων του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης.
k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου