Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Στα …κάγκελα οι «γαλάζιοι» βουλευτές με την τρόικα


Στα …κάγκελα είναι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που βλέπουν την τρόικα να τραβάει το σχοινί και να αξιώνει νέα μέτρα. «Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα… Μας θέλουν «νεκρούς»… Δεν υπάρχουν αυτά που ζητάνε… να έρθουν να τα ψηφίσουν αυτοί…» έλεγε έξω φρενών παλαιός και έμπειρος βουλευτής της Ν.Δ, ενώ συνάδελφος του σημείωνε: «…η τρόικα δεν θέλει την διάσωση της Ελλάδας, θέλει τον αργό θάνατο της».

Η Κ.Ο είναι ανάστατη και η προσπάθεια του πρωθυπουργού να ηρεμήσει τα πνεύματα, με την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, μοιάζει να πέφτει στο κενό. Τα μηνύματα του Eurogroup και οι κατά καιρούς δηλώσεις Ευρωπαίων θεσμικών παραγόντων δυναμιτίζουν το κλίμα και προκαλούν πονοκεφάλους στο Μαξίμου.

Τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με το θέμα του πετρελαίου, το 25εύρω στα νοσοκομεία και
οι προβαλλόμενες μέσα από τα δελτία ειδήσεων αξιώσεις της τρόικας βαρύνουν και πάλι στην πολιτική ατμόσφαιρα, απειλούν να εξατμίσουν τις θετικές εντυπώσεις από την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής και …ξαναζεσταίνουν τα εκλογικά σενάρια.
Κάθε μέρα όλο και περισσότερα «γαλάζια» στελέχη ζητούν από το Μαξίμου να τελειώνει με τους τροϊκανούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έπεσαν και εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό να μην συναντηθεί αυτή την φορά με τον Τόμσεν και την «παρέα» του.
Ο πρωθυπουργός στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του εμφανίζεται οργισμένος από την συμπεριφορά των τριών υπαλλήλων-εκπροσώπων των δανειστών μας, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και είναι «βασιλικότεροι των Βασιλέων». Στο θέμα Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ταυτόσημες απόψεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίζονται πολλοί εκ των υπουργών, οι οποίοι ως αποδέκτες των υπερβολικών απαιτήσεων της τρόικας έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και με κάθε ευκαιρία εκφράζουν την απόγνωση τους.

«Αυτοί οι τύποι μοιάζει να τρελαίνονται κάθε φορά που πιάνουμε τους στόχους και ζητάνε συνέχεια καινούργια πράγματα, όλο και πιο σκληρά…» έλεγε στο Antinews κορυφαίος υπουργός, ο οποίος διαχειρίζεται ένα από τα «μνημονιακά» υπουργεία.

Άλλος έμπειρος συνάδελφος του απορούσε γιατί οι τροικανοί δεν βλέπουν ότι περαιτέρω πίεση στην ελληνική κοινωνία προωθεί ακραίες συμπεριφορές, «καλά δεν κατάλαβαν τίποτα από την ιστορία της Χρυσής Αυγής; Θέλουν να κάνουν όλους τους Έλληνες να περάσουν στα άκρα;»

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού διαπίστωνε ότι οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους και ζητάνε πράγματα πέραν των αρμοδιοτήτων τους. Η αντίδραση τους στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, οι αστερίσκοι τους στον φόρο ακίνητης περιουσίας και η απαίτηση να μπει λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες αποδεικνύουν ότι η «τρόικα έχει ξεφύγει…»

Μοναδική διέξοδος μπροστά σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση προβάλει για μια ακόμη φορά η λύση που μπορεί να δοθεί από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μετά από …διάβημα του Α. Σαμαρά σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
Ροβεσπιέρος
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου