Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πάλι τζακ ποτ θα πιάσει ο Τσίπρας με τις προβλέψεις του


Πέραν των ανοησιών που εκστόμισε χθες ο Αλ. Τσίπρας περί σχεδίου κατασυκοφάντησης της Αριστεράς (λες και χρειάζεται σχέδιο από άλλους, δεν το κάνουν καλά μόνοι τους), αυτό που έμεινε από την ομιλία του στην κεντρική επιτροπή ήταν μια ακόμη προφητεία του: Δήλωσε βέβαιος ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει προβλέποντας, παράλληλα, σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς.
Εκτίμησε ότι η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα την κάνει πιο αυταρχική και πιο επικίνδυνη για το λαό και τη δημοκρατία. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο σημείο αυτό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο σύνταγμα να αλλάξει τα δεδομένα, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία. Είμαστε η πιο μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας, είπε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού όπως πάντα έκανε η αριστερά στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές. «Και την δημοκρατία θα προστατεύσουμε και ομαλότητα θα
διαφυλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι, μόλις σχηματίστηκε κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είχε εκτιμήσει ότι έχει λίγους μήνες ζωής. Το χειμώνα με τη δύσκολη είναι η αλήθεια ψήφιση του νέου μνημονίου είχε προβλέψει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και εκλογές τον περασμένο Μάρτιο. Είχε θέσει μάλιστα σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα του. Πέρασε η άνοιξη, άνθισαν τα λουλούδια, βγάλαμε και το Πάσχα και λίγο μετά ο κ. Τσίπρας πρόβλεψε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το καλοκαίρι. Κι αυτό πέρασε αλλά αμετανόητος όπως είναι αυτός και οι επιτελείς του, εν μέσω μπάνιων, ηλιοθεραπείας και ούζου προέβλεψαν ξανά ραγδαίες εξελίξεις τον φθινόπωρο. «Ο κόσμος θα τους ανατρέψει», έλεγαν και περίμεναν δυναμικές διαδηλώσεις που θα έριχναν την κυβέρνηση και δεν θα έκανε… παρέλαση. Σε εκλογική ετοιμότητα και πάλι η Κουμουνδούρου αλλά κάλπες δε στήθηκαν.
Μήπως, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να πάει να παίξει κανένα λόττο; Έχει τζακ ποτ και με τις τόσο πετυχημένες προβλέψεις του θα γίνει σίγουρα εκατομμυριούχος.
Περιμένει ξανά λοιπόν ραγδαίες εξελίξεις και αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη. Η αντίστροφη μέτρηση που είχε ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα των περσινών εκλογών φαίνεται για τον κ. Τσίπρα ότι τώρα είναι πιο πιθανή. Αλλά ποιος τον πιστεύει πια; Και τι νομίζει άραγε ότι κάνει όταν μιλά και ζητά συνέχεια εκλογές; Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του. Ούτε πρωτιά δε δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ενώ και πρώτος να βγει δεν κάνει κυβέρνηση.
Αν και αμφιβάλλουμε σφόδρα τόσο για τις πολιτικές και οικονομικές του εκτιμήσεις, όσο και για τα πολιτικά παιχνίδια που μπορεί να παίξει, δεν αποκλείουμε «περίεργες» κινήσεις από άλλους πολιτικούς χώρους, δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. «Γούσηδες» υπήρχαν πάντα.
Όμως, αν όλα πάνε ομαλά, αυτός που θα αποφασίσει πότε θα γίνουν εκλογές είναι ο Αντ. Σαμαράς. Αν η Ελλάδα βγει με πρωτογενές πλεόνασμα, διεκδικήσει την έξοδό της στις αγορές, πετύχει μια έντιμη λύση για το χρέος χωρίς νέα μνημόνια και μέτρα τότε να μιλήσουμε για εκλογές, ίσως μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. Τώρα, όμως επειδή γουστάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι, δεν πρέπει να γίνουν και δεν θα γίνουν.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου