Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος»

(Αριστοτέλης)
Ωραία, οι συμμορίτες της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στη φυλακή ο ένας μετά τον άλλο. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και αν όλα εξελιχθούν κανονικά τότε θα πάνε αρκετά χρόνια φυλακή.
Επαναλαμβάνουμε: Αν όλα εξελιχθούν κανονικά θα ξεμπερδέψουμε από την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Το ερώτημα είναι όμως: θα ξεμπερδέψουμε και από τύπου «Χρυσή Αυγή» επιλογές; Διότι, όπως έχουμε ξαναγράψει, οι εγκληματίες, τραμπούκοι, μπράβοι, εκβιαστές, ρατσιστές και ψυχάκηδες άντε να είναι 2-3.000. Οι υπόλοιποι 500.000 που ψήφισαν τι είναι; Μήπως δεν είναι σάρκα εκ της σαρκός της ελληνικής κοινωνίας; Μήπως δεν είναι πολίτες που έχουν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα; Δεν είναι μεροκαματιάρηδες, έμποροι, κατεστραμμένοι επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και άτομα από κάθε τάξη της κοινωνίας μας;
Άλλοι υπέστησαν πανωλεθρία από τα μνημόνια αν και δεν έφταιγαν για την οικονομική καταστροφή
της Ελλάδας. Άλλοι έχασαν τις δουλειές τους και πένονται.
Άλλοι είναι εξοργισμένοι από τα κόμματα της μεταπολίτευσης, τη ρεμούλα, την ατιμωρησία, την έλλειψη δικαιοσύνης, την έλλειψη αξιοκρατίας.
Βρήκαν θελκτικό τον λαϊκίστικο λόγο των Χρυσαυγιτών κι έσπευσαν να τους στηρίξουν. Άλλωστε, ποιος να δει τι κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα;
Ρωτάμε λοιπόν την επίσημη πολιτεία και το πολιτικό μας σύστημα: Έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν στην έκρηξη της Χρυσής Αυγής; Και ποιος μας λέει ότι οι απογοητευμένοι της χώρας δε θα βρουν καταφύγιο σε άλλους επικίνδυνους λαϊκισμούς; Ή δε θα συνεχίσουν να στηρίζουν μια πιο… λάιτ Χρυσή Αυγή;
Ο Σαμαράς προσέφερε μια μεγάλη υπηρεσία στην Ελλάδα. Έδειξε ότι η Δημοκρατία έχει άμυνες για να αντιμετωπίσει εγκληματίες, ρατσιστές, ναζιστές. Έδειξε ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για τους υπονομευτές του πολιτεύματος.
Όμως, τώρα έχει μπροστά του μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, και αυτός και όσοι βλέπουν ότι δεν πάει άλλο με την κρίση. Πρέπει να μπορέσουν όλοι να πνίξουν τις αιτίες που οδήγησαν στην άνοδο της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να δώσουν λύσεις και διεξόδους στους Έλληνες οι οποίοι βιώνουν ακόμη μια πρωτοφανή κατάσταση που συνεχίζεται επί 5 συναπτά έτη.
Αν συνεχίσουμε στο ίδιο βιολί, με τους τροικανούς να κάνουν και να επιβάλουν ότι γουστάρουν, με νέα μέτρα να σχεδιάζονται, με ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με νέα δάνεια και μνημόνια τότε έχει γίνει μια τρύπα στο λαιμό.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε τις γενεσιουργές αιτίες της επιλογής των άκρων. Και κυρίως να πάψουν οι πολιτικοί να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Καθαρές κουβέντες και σταράτες για το πότε θα βγούμε από την κρίση, τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής και τι θα πρέπει να περιμένουμε. Αλλιώς ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του θα βλέπουν από τον Κορυδαλλό και θα γελάνε. Και οι νικητές σήμερα της Δημοκρατίας θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
Η φτώχεια, κύριοι είναι ο γονιός του εγκλήματος που έλεγε και ο Αριστοτέλης, όπως και ο γονιός της επανάστασης. Αν δε θέλουμε ούτε το έγκλημα ούτε την έκρηξη του ελληνικού λαού, ας σταματήσουμε τη φτώχεια.
Αριστερός Ψάλτης
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου