Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αλλάζουν τα... σύνορα - Δημιουργείται κοινός ευρωπαϊκός εναέριος χώρος

Κυρώθηκε, κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η πολυμερής συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και άλλων κρατών για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

«Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας επιφυλάξεις σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ καταψήφισαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι θίγει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκανε λόγο για πολύ σημαντική συμφωνία, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στον τομέα των αερομεταφορών που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης Ευρώπης.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος απέρριψε τους ισχυρισμούς βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι ανοίγει παράθυρο στα Σκόπια να χρησιμοποιήσουν το όνομα «Μακεδονία» στα αεροπλάνα που θα εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Ελλάδος και θα προσγειώνονται σε ελληνικά αεροδρόμια, τονίζοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα καλύπτονται πλήρως, καθώς όλοι οι εταίροι έχουν αποδεχτεί πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο για τις αερομεταφορές που καθορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου