Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης: Σενάρια και κριτήρια για την προκαταβολή του


Επίδομα θέρμανσης: Σενάρια και κριτήρια για την προκαταβολή τουΣταυρόλεξο παραμένει το πως θα καταβληθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, αν και όλα δείχνουν ότι όποιο και αν είναι το σενάριο που τελικά θα επιλεγεί, αυτό θα προκαταβάλλεται στους δικαιούχους. Και αυτό προκειμένου να μην επαναληφθεί το περσινό φιάσκο, όταν χιλιάδες καταναλωτές δικαιούνταν επίδομα, τελικά δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς.

Πάντως μία εβδομάδα πριν από την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου, σε τιμές που όλα δείχνουν ότι θα κυμαίνονται στα 1,30 ευρώ το λίτρο, το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να έχει αποφασίσει ποιοι θα το πάρουν δεν έχει όμως καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο αυτό θα δοθεί. Για όποιο από τα
σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι τελικά επικρατήσει, η επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθεί προκαταβολή του επιδόματος στον κάθε δικαιούχο. Παράγοντας πάντως του υπουργείου επιβεβαιώνει στα «Νέα» ότι ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θα κλειδώσει εντός της εβδομάδας και θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου.


Οσο για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι εφέτος, στόχος είναι να χορηγηθεί σε 330.000 (15%-20% πάνω από τους 278.489 περυσινούς) με το ποσό που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ έναντι 270 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να αυξηθεί το επίδομα από τα 28 λεπτά το λίτρο στα 34 λεπτά και το εισοδηματικό όριο να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 5.000 ευρώ φθάνοντας τα 30 χιλιάδες ευρώ για τον άγαμο έναντι 25.000 ευρώ πέρυσι. Αντίστοιχες αυξήσεις θα υπάρχουν και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου