Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να κλείσει επιτέλους ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Εντονότατες πιέσεις φαίνεται να δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να βάλει λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΣ και ΕΛΒΟ. Μάλιστα από την ΕΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να έχει αμυντικές βιομηχανίες που να μπαίνουν τόσο πολύ «μέσα», να είναι τόσο ζημιογόνες.

Υπενθυμίζεται πως για την ΕΑΣ η Τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το κλείσιμο, αφού εδώ και 20 χρόνια ακούγονται οι ίδιες ίδιες δικαιολογίες από τους Έλληνες
πολιτικούς.

Μάλιστα όπως αναφέρει το real.gr που επικαλείται πηγή από τις Βρυξέλλες κανένας δεν συμμερίζεται τις απόψεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών γι' αυτό το θέμα στο συμβούλιο και η προτεραιότητα των κρατών-μελών είναι να δουν τις δύο αμυντικές βιομηχανίες να κλείνουν, ακριβώς γιατί δημιουργούν τεράστια τρύπα στα ελληνικά δημόσια οικονομικά τα οποία πληρώνει ο Έλληνας και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος.

ΕΕ:Να τα βρει η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα

Την ίδια ώρα από την ΕΕ υποστηρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με την Τρόικα για να κλείσει η τρύπα των 2 δισ. του δημοσιονομικού κενού και επεσήμαναν ότι για να συμβεί αυτό δεν χρειάζονται περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά σημαντική και μετρήσιμη μείωση των δαπανών.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλεγαν ότι οι εκτιμήσεις των εσόδων για τον προϋπολογισμό του 2014 είναι από αισιόδοξες ως υπεραισιόδοξες (κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα) και πως οι συνεχείς δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών πως δεν θα πάρουν άλλα μέτρα καταστρέφουν όποια πολιτική προσπάθεια γίνεται στο Eurogroup για την κάλυψη των άλλων κενών. Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για τα υπόλοιπα κενά (χρηματοδοτικό και βιωσιμότητα) πριν κλείσει χωρίς κενό ο προϋπολογισμός του 2014.

Μάλιστα τονίζεται πως χωρίς καμία χρηματοδότηση η χώρα μπορεί να επιβιώσει το αργότερο μέχρι τις αρχές της άνοιξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου