Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Οι εθελοντές κατά του καρκίνου στην πλατεία Καπνεργάτη

Οι εθελοντές κατά του καρκίνου στην πλατεία ΚαπνεργάτηΟ Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας, έκανε  μία πολύ πετυχημένη, επίκαιρη, απαραίτητη πρωτοβουλία και εκδήλωση. Λειτούργησε περίπτερο στην πλατεία Καπνεργάτη, ενημερώνοντας για τον καρκίνο, ειδικότερα για τον καρκίνο του μαστού, χθες παγκόσμια ημέρα αυτής της νόσου.
Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου όπως επίσης και μέλη του ίδιου του συλλόγου, ήταν στο περίπτερο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Μοίρασαν πολλά έντυπα σχετικά με τον καρκίνο, ειδικότερα του καρκίνου του μαστού, απευθύνθηκαν πρωτίστως στις γυναίκες. Πρόσφεραν τσάι παρά το ότι η θερμοκρασία χθες το πρωί
στην πλατεία Καπνεργάτη, δεν ήταν και η καλύτερη, που να κάνει το τσάι απαραίτητο.
Οι διερχόμενοι πολίτες με χαμόγελο ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου, μίλησαν με τα μέλη του, ενημερώθηκαν για το ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.
Η ειδική γραμματέας του συλλόγου Κυριακή Σαρίδου, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Είμαστε ο Σύλλογος Εθελοντών κατά στου Καρκίνου της Καβάλας. Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και είμαστε εδώ ως σύλλογος για να δείξουμε στις γυναίκες πόσο σημαντικό είναι η πρόληψη. Η πρόληψη είναι θεραπεία. Πρέπει να ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, από τα 20, με την αυτοεξέταση, ώστε να δούμε εμείς οι γυναίκες τη μεταβολή που κάνει το στήθος και η περιοχή της μασχάλης. Μετά τα 40 είναι υποχρεωτική η μαστογραφία, οπότε πρέπει να πηγαίνουμε συχνά στο γυναικολόγο, ο οποίος ανάλογα με την προσωπική μας περίπτωση, θα μας οδηγήσει και στις απαραίτητες εξετάσεις.
Πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση, γιατί ο καρκίνος του μαστού στο πρώτο στάδιο θεραπεύεται. Μπορεί να θεραπευτεί 100%…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου