Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πως οι πραγματικοί δεξιοί θα γυρίσουν στη ΝΔ


Δεν ξέρουμε με απόλυτη ακρίβεια από που προήλθαν οι ψήφοι που γιγάντωσαν τη Χρυσή Αυγή, αλλά το φανταζόμαστε. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για παραδοσιακούς δεξιούς, έντιμους ανθρώπους, μεροκαματιάρηδες ή φτασμένους επαγγελματίες, που πληρώνουν τους φόρους τους, πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους, αγωνίζονται για το ψωμί των παιδιών τους και γενικά είναι αυτό που λέμε καλοί πολίτες και δημοκράτες.
Φυσικά, το 2012 δεν ξύπνησαν από τον βαθύ ύπνο και είπαν: «τώρα είμαστε φασίστες και θα πάμε να ρίξουμε Χρυσή Αυγή δαγκωτό». Άλλωστε, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει στο antinews, από τους 500.000 πολίτες που ψήφισαν τον Μιχαλολιάκο, άντε 1.000-2.000 να είναι φασισταριά, τραμπούκοι και εκβιαστές. Οι περισσότεροι είναι δεξιοί, κι όχι μόνο, που απογοητεύτηκαν από το πολιτικό σύστημα, που σιχάθηκαν να είναι αυτοί τα θύματα που τους ρουφάνε το αίμα και ποτέ δεν δικαιώνονται. Αντιθέτως, ευνοούνται πάντα τα
μεγάλα συμφέροντα, οι νταβατζήδες και η διαπλοκή.
Κι εκεί ήρθε η Χρυσή Αυγή να γεμίσει το κενό με τον λαϊκίστικο λόγο της. Το τρίπτυχό τους ήταν ένα: Προστατεύουμε την οικογένεια από κάθε κίνδυνο, διώχνουμε τους λαθρομετανάστες που ευθύνονται για την εγκληματικότητα και το μπάχαλο που υπάρχει σε όλη τη χώρα και τέλος βάζουμε μπροστά την πατρίδα η οποία ακόμη και ως λέξη συγκινεί, πόσο μάλλον ως ιδέα.
Λίγο η απογοήτευση από το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, λίγο η απίστευτη οικονομική κρίση, λίγο ότι η Ελλάδα ήταν επί χρόνια ξέφραγο αμπέλι και λίγο η αντίσταση στην… αριστερή κυριαρχία που έκανε και κάνει ό,τι θέλει,  δεν ήθελε και πολύ να «αλλαξοπιστήσουν» από την παραδοσιακή δεξιά, την ανόθευτη δεξιά που πίστευε σε ιδανικά και δεν τα χρησιμοποιούσε για να γεμίζει τις τσέπες ή για να πουλάει τσαμπουκάδες όπως η Χρυσή Αυγή.
Αίφνης, λοιπόν, η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει την εγκληματική οργάνωση αφήνει χιλιάδες δεξιούς στον αέρα να αναρωτιούνται; Να συνεχίσω να στηρίζω Χρυσή Αυγή παρά τα εγκλήματα; Να στραφώ σε άλλο αντιμνημονιακό κόμμα γιατί δεν αντέχω άλλο; Ή να γυρίσω στο… πατρικό σπίτι της Νέας Δημοκρατίας που όμως δεν με καλύπτει όπως παλιότερα;
Είναι πολύ μεγάλη η απόφαση καθώς υπάρχει κι ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα. Πολύ αναρωτιούνται «γιατί ο Σαμαράς τα βάζει με τη δεξιά και αφήνει τους αριστερούς ανεξέλεγκτους;» Εντάξει, να εξαρθρωθεί η εγκληματική οργάνωση, αλλά τι θα γίνει με τους αναρχοαυτόνομους που κάνουν κουμάντο στα Εξάρχεια, στα Πανεπιστήμια και στις διάφορες βίλες; Τι θα γίνει με τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ που στήνουν απεργίες, διαδηλώσεις και επεισόδια διαλύοντας τα μαγαζιά του κόσμου;
Τι θα γίνει με τους διάφορους Παναγούληδες και Διαμαντόπουλους που και αυτοί απειλούν τη δημοκρατία; Τι θα γίνει με την ΕΡΤ που είναι τέσσερις μήνες υπό κατάληψη αλλά κανείς δεν τολμά να τους αγγίξει;
Κι έχουν δίκιο οι παραδοσιακοί, σκεπτόμενοι δεξιοί σε όλα. Μόνο που ξεχνούν κάτι. Ξεχνούν ότι δεν πήγαινε άλλο με τη Χρυσή Αυγή. Αν ο Σαμαράς δεν έδινε τώρα τη μεγάλη μάχη σε λίγους μήνες που θα είχαμε ευρωεκλογές, δημοτικές και ίσως και εθνικές, θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Χωρίς να είχε αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο του «τέρατος» θα βρίσκονταν κι άλλοι απογοητευμένοι, κι άλλοι που δεν αντέχουν άλλα μέτρα και θα ψήφισε Χρυσή Αυγή. Άντε τότε να τους μαζέψεις.
Κατά τα άλλα, αν ο Σαμαράς θέλει να ξανακερδίσει του δεξιούς που έφυγαν από τη ΝΔ πρέπει να κάνει ορισμένα πράγματα, ίσως πιο τολμηρά από την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής.
Πρέπει κατ’ αρχάς να άρει τα απίστευτα βάρη που βουλιάζουν τον ελληνικό λαό. Δεν πάει άλλο με τις απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα, για λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία, για νέα πακέτα με νέα μνημόνια. Εδώ και τώρα πρέπει να εγείρει θέμα αναδιαπραγμάτευσης των κανόνων που έχουν βάλει οι δανειστές.
Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει καίρια τα φαινόμενα ανομίας. Από τους λαθρομετανάστες μέχρι τους μπαχαλάκηδες. Πρέπει να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα γιατί ο κόσμος ζητά αποτελέσματα όχι επικοινωνιακά παιχνίδια.
Τέλος, πρέπει, για να μπορέσει να ξανακοιτάξει στα μάτια του δεξιούς οπαδούς της ΝΔ, να μιλήσει στη γλώσσα τους, όπως αυτή έχει δημιουργηθεί με βάση τα νέα δεδομένα στην οικονομία και την κοινωνία. Ξύλινη γλώσσα που άλλα λέει κι άλλα πράττει δεν περνά πλέον. Οι πολίτες απαιτούν κοινωνική δικαιοσύνη κι όχι ρητορείες. Απαιτούν τιμωρία των υπευθύνων για το έγκλημα της οικονομίας, κι όχι συμβιβασμούς.
Έτσι θα γυρίσουν οι πραγματικοί δεξιοί στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου