Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μόνο το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να προβεί σε πρόσληψη εκπαιδευτικών


Μόνο το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να προβεί σε πρόσληψη εκπαιδευτικώνΌσον αφορά στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ τα οποία απευθύνονται σε ανέργους και από αυτά σχεδιάζεται η “πρόσληψη” εκπαιδευτικών-Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, ένα έχουμε να πούμε: Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χρησιμοποίηση άλλων πινάκων, πλην του Υπουργείου Παιδείας, για πρόσληψη Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, για λόγους δεοντολογίας, λόγους επιστημονικούς, υπηρεσιακούς και ηθικούς. 

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Εκτός των άλλων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια μισθολογική ανισότητα στην ίδια υπηρεσία, δηλαδή η ύπαρξη διαφορετικής αμοιβής για παροχή
ταυτόσημων υπηρεσιών.(ΕΣΠΑ-Ο.Α.Ε.Δ). Και το κυριότερο:


Στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα…
ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ ??
Βασίλης Βούγιας 10/10/2013
ΣΕΕΠΕΑ ………………………………………………………………………………….  

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δ. ΜΠΡΑΤΗ
“Τα ερωτήματα που μου θέτετε συνάδελφοι προσπαθώ να τα θέτω στα αρμόδια τμήματα του Υπ.Παιδείας και να σας απαντώ.
Συνάντησα πριν λίγο τον υπεύθυνο διαχείρισης του ΕΣΠΑ και τον ρώτησα για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ. Αυτό που μου είπε είναι πως αυτά είναι προγράμματα χρηματοδότησης ανέργων μέσω του ΕΣΠΑ και όχι προγράμματα προσλήψεων για κάλυψη κενών εκπαιδευτικών.

Όπως σας έχω ξαναπεί κανείς άλλος φορέας πλην του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να προσλάβει για τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης εκπαιδευτικούς. Ούτε δήμος,ούτε κανείς άλλος. Μάλιστα αυτό έχει κριθεί και στο συμβούλιο επικρατείας ,το 1998, ομόφωνα πως ειναι αντισυνταγματικό και πως μόνο το υπουργείο παιδείας μπορεί να κάνει προσλήψεις. Άρα όποιος σκέφτεται να κάνει προσλήψεις μέσω άλλης οδού παρανομεί.

Αυτό φυσικά το γνωρίζουν τα αρμόδια τμήματα διορισμών του υπ.παιδείας γι αυτό και δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση μ αυτές τις προσλήψεις.
Η μόνη λύση λοιπόν για να καλυφθούν τα κενά είναι να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών. Ο,τιδήποτε άλλο είναι παράνομο.





Πηγή: http://xenesglosses.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου