Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Κατάθεση κατηγορουμένων για τα επεισόδια στις Σκουριές

1110911Με υπομνήματα, στα οποία αρνούνται κάθε εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις, κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι πρώτοι τέσσερις από τους συνολικά 27 ύποπτους, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται σε δικογραφία που αφορά καταγγελίες και περιστατικά των τελευταίων μηνών, στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.
Οι τέσσερις ύποπτοι, άπαντες κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μεταξύ αυτών μία εγκυμονούσα γυναίκα, δεν παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.
Την ίδια πρακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι 23, που είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν αύριο, Παρασκευή.
Όλοι τους είχαν λάβει τις τελευταίες μέρες κλήσεις για να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι
τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την αστυνομική προανάκριση.
Όπως έγινε γνωστό, η ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες, περιλαμβάνει και συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου.
Οι βαρύτατες πράξεις που διερευνώνται, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, φέρονται να τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου, στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.
Ανάμεσα σε άλλα, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τον τραυματισμό αστυνομικού από αγνώστου ταυτότητας θραύσματα, ύστερα από κινητοποίηση στο δάσος του Κάκαβου, συμπλοκές αγνώστων ομάδων με δυνάμεις των ΜΑΤ, καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για εμπρησμούς στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, καταγγελία για ρίψη κροτίδων σε σπίτι πρώην μεταλλωρύχου, φθορές σε φορτηγά της «Ελληνικός Χρυσός» κ.ά.
(zougla)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου