Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας


Έρχεται και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Με «σκληρή» ατζέντα επιστρέφει η τρόικα…

Τη λίστα της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα στους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει άμεση επανεκκίνηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, προκειμένου να διαλυθούν τα σύννεφα ανησυχίας για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα και αναμένεται να δώσουν την απάντησή τους στο αίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που αφορά άλλους 12.500 το Δεκέμβριο.
Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για παράταση, τότε το μέτρο θα πρέπει αν έχει εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους. Το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα προέλθει πιθανότατα από τις μεταρρυθμιστικές δράσεις των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τους ΟΤΑ.
Η μνημονική υποχρέωση για τη συμπλήρωση του καταλόγου εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις από την πλευρά της τρόικας για θετική ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη.
Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι από τους 4.000 δημόσιους υπαλλήλους έχουν βρεθεί 2.730 εργαζόμενοι προς απόλυση. Όσο για τους υπόλοιπους 1.270 το μεγαλύτερο μέρος θα προέλθει από οργανισμούς που δεν θα κλείσουν αλλά θα συρρικνωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου