Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Σύγχρονο ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος στη γραμμή Θάσου-Καβάλας

Η αίτηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού-υδροπτέρυγου «Ήλιδα ΙΙ», για τη δρομολόγηση του σκάφους της στην πορθμειακή γραμμή Θάσου-Καβάλας, επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της σύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα του Νομού, μέσω ενός ταχύπλοου σκάφους. Η ανάγκη αυτή φάνηκε και από τις ανακοινώσεις φορέων και συλλόγων υπέρ της δρομολόγησης του υδροπτέρυγου.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Παππάς, κάλεσε το δήμαρχο να διαμαρτυρηθεί εγγράφως προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), να απορρίψει την αίτηση της εταιρείας στην οποία ανήκει το σκάφος «Ήλιδα
ΙΙ».

Στο «παιχνίδι» και η Α.Ν.Ε.Θ. με την «Κοινοπραξία Μητσόπουλου»

Η εμπλοκή της εταιρείας αυτής στις τοπικές πορθμειακές γραμμές «θορύβησε» τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες, Α.Ν.Ε.Θ. και «Κοινοπραξία Μητσόπουλου», που δραστηριοποιούνται στη θαλάσσια συγκοινωνία του κόλπου της Καβάλας. Άρχισαν, λοιπόν, να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της δρομολόγησης κάποιου επιβατηγού σκάφους, το οποίο θα συνδέσει, πάλι, το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» με τον Πρίνο και με τον Λιμένα.

Σύμφωνα με πληροφορία του «Κ.Τ.», το σκάφος αυτό θα είναι ταχύπλοο, αλλά όχι ο γνωστός τύπος του υδροπτέρυγου σοβιετικής κατασκευής. Όπως το «Ήλιδα ΙΙ», ή τα «δελφίνια» «Κωνσταντίνος Φ.» και «Ήλιδα», επίσης, που εκτελούσαν παλιότερα τα δρομολόγια στις τοπικές γραμμές. Θα πρόκειται για ένα σύγχρονο ταχύπλοο τύπου «καταμαράν», πιθανότητα, ή ενός άλλου τύπου, που χρησιμοποιείται σε άλλες γραμμές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Για την αγορά του σκάφους αυτού θα γίνει έρευνα αγοράς.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου
 k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου