Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στο ΤΕΙ και όχι στο Εκθεσιακό το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Στο ΤΕΙ και όχι στο Εκθεσιακό το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
Το 4ο φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας μετακομίζει στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ από το Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης. Αυτό προκύπτει από την πρώτη ανακοίνωση των διοργανωτών. Η αλλαγή του τόπου οφείλεται και σε οικονομικούς λόγους! Το δελτίο αναφέρει μεταξύ άλλων: Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) ΑΜΘ, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το ΤΕΙ ΑΜΘ θα διοργανώσουν στους χώρους του ΤΕΙ, το τέταρτο φεστιβάλ της Βιομηχανίας της Πληροφορικής www.i2fest.gr από Τρίτη 15 έως και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει και φέτος να αναδείξει τη δυναμική της
βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.Η προσέγγιση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πρέπει να διαθέτει πολύμορφα χαρακτηριστικά για να γειτνιάσει σε ένα φεστιβαλικό χώρο ανθρώπους διάφορών ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων και τεχνολογικών αντιλήψεων. Η ανάπτυξη μια τέτοιας δράσης δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και να αμβλύνει την τεχνοφοβία.
Το φεστιβάλ της Βιομηχανίας της Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και φυσικά να γίνουν γνωστά τα νέα πολιτιστικά σχήματα της περιοχής.
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου