Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΝΑΤΟ προς Σκοπιανούς: ΞΕΧΑΣΤΕ το...

Προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όσο είναι σε εκκρεμότητα το ζήτημα της ονομασίας, δεν υπάρχει, διεμήνυσε σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. 


Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τον κ. Ράσμουσεν και για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση της Συμμαχίας που ελήφθη το 2008 στο Βουκουρέστι, είναι ξεκάθαρη και ισχύει, τόνισε και επανέλαβε την ανάγκη να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας για να ανοίξει και ο δρόμος του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια.

«Πολύτιμος ο ρόλος της Ελλάδας»

Ο κ. Ράσμουσεν εξήρε το ρόλο της Ελλάδας στη Συμμαχία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λέγοντας πως διαδραματίζει πολύτιμο ρόλο σε όλους τους τομείς, «συμβάλλοντας σε αυτό που αποκαλούμε "έξυπνη άμυνα"», ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητικό τον ρόλο της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τη Βόρειο Αφρική.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Προεδρία της Ελλάδας στο Συμβούλιο της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ υπογράμμισε τον ρόλο που θα παίξει η χώρα μας σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την εξέλιξη των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε τη σημασία του Συμβουλίου των υπουργών Αμύνης τον Δεκέμβριο, όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, η Ελλάδα ως προεδρία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη μετατροπή αυτών των δεσμεύσεων σε πραγματικές δυνατότητες.

Ερωτηθείς εξάλλου για το εάν βλέπει εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συρία, ο κ. Ράσμουσεν απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ότι χρειάζεται πολιτική λύση. Μάλιστα, χαιρέτισε τη σχετική πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ρωσίας και κάλεσε τη Δαμασκό να συμμετέχει σε αυτήν.





 
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου