Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ «κατεβάσει ρολά»;


Αν το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε συμφωνία για να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, οι μισθοί 800.000 ομοσπονδιακών κινδυνεύουν.
Η ολοένα και πιο πιθανή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις σε όλες τις ΗΠΑ. Αν το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε συμφωνία για να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ορισμένες υπηρεσίες – ταχυδρομεία, κοινωνική ασφάλιση και σύστημα υγείας – δεν θα επηρεαστούν. Άλλα, όπως τα εθνικά πάρκα και οι επιθεωρήσεις ρουτίνας για την ασφάλεια των τροφίμων, θα πρέπει να περικοπούν, καθώς η πλειοψηφία των ομοσπονδιακών υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με τη λειτουργία τους θα μείνουν απλήρωτοι.
Ιδού πώς θα επηρεαστούν κάποιες υπηρεσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση:
Ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι:
Περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα μπορούσαν να μείνουν απλήρωτοι. Έχοντας ήδη πληγεί σκληρά από αρκετές απλήρωτες ημέρες λόγω των περικοπών, κάποιοι εργαζόμενοι έχουν
αρχίσει πιέσεις για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους σε περίπτωση διακοπής. Ενώ το Κογκρέσο συμφώνησε να τους καταβάλει αναδρομικά κατά τη διάρκεια προηγούμενων διακοπών λειτουργίας, η διασπασμένη φύση αυτού του Κογκρέσου καθιστά απίθανο ένα τέτοιο βήμα.
Αμερικανικός στρατός
Το ενεργό προσωπικό του στρατού που αριθμεί 1,4 εκατ. ανθρώπους θα συνεχίσει, αλλά οι πληρωμές τους θα καθυστερήσουν. Η πρόταση της Αμερικανικής Βουλής να καθυστερήσει το Obamacare για ένα χρόνο –που πέρασε την Κυριακή, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα περάσει στη Γερουσία – περιλαμβάνει μία διάταξη που εξασφαλίζει τις πληρωμές των στρατιωτών.
Περίπου το ήμισυ των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Άμυνας δεν θα πληρωθεί.
Επιστήμη
Η Nasa θα καθυστερήσει τις πληρωμές σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους της, αν και θα κρατήσει τους εργαζόμενους στον Έλεγχο Αποστολής στο Χιούστον και αλλού για να υποστηρίξουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα συνεχίσει την πρόγνωση του καιρού και την έκδοση προειδοποιήσεων και το Εθνικό Κέντρο τυφώνα θα συνεχίσει να παρακολουθεί καταιγίδες.
Ταξίδια
Οι ομοσπονδιακοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα παραμείνουν στις θέσεις τους και όσοι εργάζονται στον έλεγχο των αεροδρομίων θα συνεχίσουν να ελέγχουν τους επιβάτες, αν και ορισμένα αεροδρόμια έχουν προειδοποιήσει για καθυστερήσεις στην ασφάλεια. Οι ομοσπονδιακοί επιθεωρητές θα συνεχίσουν την επιβολή των κανόνων ασφαλείας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει την επεξεργασία ξένων αιτήσεων για χορήγηση βίζας και των Αμερικανών για διαβατήρια, δεδομένου ότι εισπράττονται τέλη για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών αυτών. Πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό θα συνεχίσει να παρέχουν υπηρεσίες σε Αμερικανούς πολίτες.
Δικαστήρια
Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για περίπου 10 εργάσιμες ημέρες μετά την έναρξη της διακοπής, περίπου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Εάν η διακοπή συνεχισθεί, η δικαστική εξουσία θα πρέπει να αρχίσει να χορηγεί άδειες άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους των οποίων η εργασία δεν θεωρείται απαραίτητη. Αλλά οι υποθέσεις θα συνεχίσουν να εκδικάζονται.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη νέα θητεία του στις 7 Οκτωβρίου. Σε προηγούμενες διακοπές λειτουργίας της κυβέρνησης, συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.
Ταχυδρομείο 
Οι παραδόσεις θα συνεχιστούν ως συνήθως, επειδή η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ δεν λαμβάνει φόρους σε δολάρια για τις καθημερινές εργασίες. Στηρίζεται στο εισόδημα από γραμματόσημα και άλλα ταχυδρομικά τέλη.
Περιφέρεια της Κολούμπια
Η πόλη, που δεν έχει αυτονομία στον προϋπολογισμό της, φλέρταρε για ένα σύντομο διάστημα με την ιδέα να  εκμεταλλευτεί την δυναμική διακοπή, όταν ο δήμαρχος Vince Gray όρισε όλους τους εργαζόμενους της πόλης «απαραίτητους», αποφεύγοντας έτσι τις περικοπές στον τομέα των υπηρεσιών όπως είναι οι βιβλιοθήκες, που ήταν αναμενόμενες. Ορισμένοι πολιτικοί στην περιοχή ήταν πρόθυμοι ακόμη και να συλληφθούν για την επίδειξη περιφρόνησης, αλλά την Παρασκευή οι δικηγόροι της πόλης ενέκριναν τη χρήση ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης 144 εκατ. δολαρίων για να καλύψουν τη διαφορά, αν η τα κονδύλια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στερέψουν.
Εσωτερική ασφάλεια
Η πλειοψηφία του Τμήματος των εργαζομένων Εσωτερικής Ασφάλειας αναμένεται να παραμείνουν στην εργασία τους, συμπεριλαμβανομένων των ένστολων πρακτόρων και υπαλλήλων στα σύνορα της χώρας και σε λιμένες εισόδου, ​​των μελών του Λιμενικού Σώματος, των αξιωματικών της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών, των μυστικών υπηρεσιών και άλλων οργάνων επιβολής του νόμου και αξιωματικών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις   Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης θα συνεχίσει να επεξεργάζεται τις χορηγήσεις πράσινης κάρτας.
Υπηρεσίες βετεράνων
Οι περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του Τμήματος Υποθέσεων Βετεράνων θα συνεχιστούν, επειδή οι ​​βουλευτές εγκρίνουν χρήματα για ένα έτος εκ των προτέρων για τα προγράμματα υγείας των βετεράνων. Οι βετεράνοι θα εξακολουθούν να μπορούν να επισκέπτονται νοσοκομεία για νοσηλεία, να λαμβάνουν ψυχολογική στήριξη, ή να παίρνουν συνταγές. Οι φορείς θα συνεχίσουν να στελεχώνουν τη γραμμή υποστήριξης και θα καλυφθούν οι πληρωμές για την κάλυψη των συντάξεων αναπηρίας.
theguardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου