Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μη… σώσετε και ανοίξετε τη Χάλκη

Ο Νταβούτογλου προέβη σε μία ακόμη επίδειξη του… ανατολίτικου χαρακτήρα του, που αντιπροσωπεύει βεβαίως απόλυτα την τουρκική εξωτερική πολιτική, ζητώντας πλήθος ανταλλαγμάτων για να επιτρέψει η Άγκυρα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Μιλώντας στο CNN Turk, έθεσε ευθέως θέματα – γνωστές επιδιώξεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα, όπως η εκλογή του μουφτή στη Θράκη, αλλά και η ίδρυση τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι όσο κι αν δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους η αποκατάσταση μιας τουρκικής
αθλιότητας του παρελθόντος, δεν είναι δυνατόν στο τραπέζι να μπαίνει μαζί με ζητήματα που άπτονται του πυρήνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ούτε είναι δυνατό να μας πουλάει ως εξυπηρέτηση το ότι δίνουν τουρκική ιθαγένεια σε ξένους ιερείς για να συμμετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο στο Φανάρι! Σιγά την παραχώρηση! Η απαίτηση αυτή από μόνη της είναι απαράδεκτη. Ή θεωρούν τιμή που φιλοξενούν το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, ή να αναλάβουν το κόστος και να το διώξουν.

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να αναγορεύσει έμμεσα τον Νταβούτογλου ως «προστάτη» των μουσουλμάνων της περιοχής και μάλιστα σε μια περίοδο που ο υπερφίαλος και υπερεκτιμημένος Τούρκος αξιωματούχος, ευθύνεται προσωπικά για το σύνολο των προβλημάτων που προκάλεσε στη χώρα του η πολιτική του για τη Μέση Ανατολή. Για να μην αναφέρουμε ότι έτσι θα αποδεχόμασταν εμμέσως ότι υπάρχει ζήτημα θρησκευτικής ελευθερίας και στη χώρα μας, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι μουφτήδες είναι βραχίονας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και της ΜΙΤ.

Όταν όλες οι χώρες της περιοχής τον αδειάζουν μεγαλοπρεπώς και διατείνονται ανοικτά ότι η νεοθωμανική και ισλαμική ατζέντα του έχει άλλες στοχεύσεις, ελπίζουμε να μη βρεθούν οι συνήθειες εύπιστοι να του κάνουν τα χατίρια. Ας μην ανοίξουν ποτέ τη Σχολή.

Δεν θα του δώσουμε ανταλλάγματα για θέματα που αφορούν… την UNESCO. Εκτός κι αν ξαφνικά αποφασίσουμε ότι θα… διεισδύσουμε πολιτισμικά μέσω στην Τουρκία, μέσω της θρησκείας μας. Ας σοβαρευτούμε.

www.defence-point.gr/news/?p=85913

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου