Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ποιές ειδικότητες οδηγούν σε διαθεσιμότητα. Ελήφθησαν οι οριστικές αποφάσεις

Μητσοτάκης: Βρήκα μηδενική προεργασία για κινητικότηταΤην πεποίθηση του ότι η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο το οποίο δεν αποτελεί μόνο μνημονιακή υποχρέωση επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι με την εν λόγω διαδικασία αξιοποιείται καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό στον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Μητσοτάκης, απέφυγε να αναφερθεί σε «καυτά» θέματα τα οποία αφορούν την κινητικότητα και επεσήμανε απλώς την χρησιμότητα της δηλώνοντας πως «στην πρώτη κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες και αφορούσε 1.800 υπαλλήλους, τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής. Η κινητικότητα, χρειάζεται πρωτίστως για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου».
Οριστικές αποφάσεις στο μίνι υπουργικό με Σαμαρά-Βενιζέλο
Ωστόσο οι αριθμοί έπεσαν στο τραπέζι και  ελήφθησαν οι οριστικές αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η πρώτη φάση για τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα
τέλη του Σεπτέμβρη . Ήδη έχουν επιλεγεί 2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τον περασμένο Ιούλιο και ακολουθούν από 15 υπουργεία οι υπόλοιποι υπάλληλοι.
Διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ένα βήμα πριν τη διαθεσιμότητα
Ουσιαστικά μετά την σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα καταργηθούν οι αντίστοιχες θέσεις.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το αργότερο μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου οι αριθμοί θα έχουν αποκτήσει… ονοματεπώνυμο, θα έχουν ταυτοποιηθεί δηλαδή οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Αναλυτικά οι λίστες με τους αριθμούς και τις ειδικότητες ανά υπουργείο
Τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος αυτού του κύματος διαθεσιμότητας.
Υπουργείο Υγείας 1.835
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία. 7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, 181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης»
Υπουργείο Εσωτερικών 3.200 Δημοτικοί αστυνομικοί
Παιδείας, 1.500 άτομα, κυρίως διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ.
Υποδομών και μεταφορών
330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων,128 άτομα από το διοικητικό προσωπικό της ΓΓ Δημοσίων Έργων, αλλά και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ.
Εργασίας. 618 συνολικά άτομα. 20 από την κεντρική διοίκηση, 211 από το ΙΚΑ, 263 από τον ΟΑΕΔ, 20 από τον ΟΓΑ και 29 από το ΕΤΕΑ.
Από το υπουργείο Πολιτισμού θα βγουν σε διαθεσιμότητα 125 άτομα από την Κεντρική υπηρεσία, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Στο υπουργείο Οικονομικών καταργείται ο κλάδος της καθαριότητας και έτσι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης.
Από τους 138 υπαλλήλους του υπουργείου Τουρισμού που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 40 είναι διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT
38 άτομα, καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές θα βγουν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης
22 διοικητικοί υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και 26 ΓΓ Αιγαίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
10 άτομα θα βγουν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για υπαλλήλους που υπηρετούν ως διοικητικό προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα βγουν σε διαθεσιμότητα 290 τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό και 120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων
131 άτομα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρεθούν εκτός δημοσίου. Πρόκειται για 59 μόνιμους και 52 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ
Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου