Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πράκτορας της Στάζι, στέλεχος της Αριστεράς του Τσίπρα

Τα όνειρα για έναν τριπλό κυβερνητικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης (SPD - Πράσινοι - Αριστερά) που έκανε η βάση του SPD απομακρύνονται μετά τις κατηγορίες για σχέσεις του κόμματος της Αριστεράς με τη Στάζι.
Σαν βόμβα έπεσαν στο κόμμα του Γκρεγκόρ Γκιζί οι αποκαλύψεις ότι το δεξί του χέρι ήταν επί δύο ολόκληρες δεκαετίες κατάσκοπος που δρούσε στην Ομοσπονδιακή Γερμανία και στο Δυτικό Βερολίνο για λογαριασμό της Ανατολικής Γερμανίας.

Ο λόγος για το στέλεχος της Αριστεράς Ρουτ Κάμπα, η οποία, σύμφωνα με μυστικά έγγραφα των
Αρχών της Στάζι που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα «Welt», ξεκίνησε την καριέρα της ως κατασκόπου το 1969 με ψευδώνυμο «Σόνια Ρίχτερ» και μάλιστα από την ηλικία μόλις των 18 ετών.

Ο 70σέλιδος φάκελος που διατηρούσε η Στάζι για την κόρη ενός λογιστή Κάμπα ως «ανεπίσημης συνεργάτιδας» δείχνει ότι το 1969 η μαθήτρια ακόμα Κάμπα είχε αναλάβει καθήκοντα «διαφωτισμού» των νέων, αργότερα καθήκοντα «συλλογής πληροφοριών» και, τέλος, αναφερόταν ως «εκπαιδεύτρια/καθοδηγήτρια», ενώ ακόμη έκανε ταξίδια σε Σοβιετική Ενωση, Βρετανία, Ελβετία και Ουγγαρία.

Οι αποκαλύψεις για τη στενή συνεργάτη του αρχηγού των ρεαλιστών της Αριστεράς Γκιζί δεν σταματούν στην καριέρα της ως κατασκόπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Welt», φαίνεται ότι η Ρουτ Κάμπα εμπλέκεται μέχρι σήμερα άμεσα ή έμμεσα με τις δραστηριότητες πολλών εταιρειών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων προέρχονται από το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας του Εριχ Χόνεκερ, το οποίο είχε χτίσει μία αυτοκρατορία επιχειρήσεων και είχε στην κατοχή του αμέτρητα ακίνητα και χρήματα. Πάντως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Κάμπα ενεπλάκη σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως επισημαίνει η «Welt».

Μπορεί οι περισσότερες αποκαλύψεις να αφορούν το παρελθόν, όμως αναμένεται να αποβούν καταστροφικές για το μέλλον του Γκιζί και του κόμματος, το οποίο αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στη Γερμανία μετά τις κάλπες του Σεπτεμβρίου και έχει αξιώσεις για συμμετοχή του σε κυβερνητικό συνασπισμό.

ΡΟΥΤ ΚΑΜΠΑ-Αρνήθηκε να σχολιάσει
Μετά τις αποκαλύψεις η Κάμπα δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά, σύμφωνα με τη «Welt», στην οποία φέρεται να απάντησε μόνο ότι δεν έχει δει η ίδια τα αρχεία και ότι «πρέπει να το χωνέψω πρώτα». Ο Γκιζί ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με το παρελθόν της έμπιστης συνεργάτιδάς του ως κατασκόπου.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου