Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Γράμμα στον υπ. Παιδείας για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στις ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

Γράμμα στον υπ. Παιδείας για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στις ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛΚύριε υπουργέ  

Η επιστολή αυτή έχει ως σκοπό το να εκφράσουμε την ανησυχία μας η οποία δημιουργήθηκε στους καθηγητές των ΕΠΑΛ μετά την τροποιητική στο άρθρο 45 παράγραφο 5 βελτίωση 51 σύμφωνα με την οποία « Το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑΣ του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων εντάσσεται οργανικά αυτοδικαίως στο εκπαιδευτικό προσωπικό των, εντός της ίδιας διεύθυνσης ΕΠΑΛ. Η διάθεση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού στην Β΄ τάξη ΕΠΑΣ, με σκοπό την ολοκλήρωσή της ,πραγματοποιείται με ευθύνη του διευθυντή του οικείου ΕΠΑΛ, σύμφωνα με της ισχύουσες διατάξεις. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί λογίζονται ότι τοποθετήθηκαν
στο ΕΠΑΛ από την αρχική τους τοποθέτηση στην ΕΠΑΣ »


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996, όπως το άρθρο αυτό έχει τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί μεταγενέστερα με το άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 όπου αναφέρεται περί κατάργησης σχολείων ( όπως συμβαίνει με τις ΕΠΑΣ στο νομοσχέδιο για το νέο τεχνολογικό λύκειο ) οι καθηγητές των σχολείων που καταργούνται τοποθετούνται σε άλλα σχολεία με την διαδικασία της υπεραριθμίας .  


Σήμερα όμως , με την τροποιητική 51 που πέρασε το υπουργείο στο νομοσχέδιο , μεθοδεύεται η τοποθέτηση των καθηγητών των ΕΠΑΣ στα ΕΠΑΛ με οργανική από την αρχική τους τοποθέτηση στα ΕΠΑΣ , καταλαμβάνοντας έτσι αρχαιότερη θέση στην κατανομή ωρών από τους καθηγητές των ΕΠΑΛ , με αποτέλεσμα να βγαίνουν υπεράριθμοι οι καθηγητές των ΕΠΑΛ .


Σας εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και ζητάμε να διευκρινίσετε τα παρακάτω ερωτήματα :

Α) Γατί παρακάμπτεται η υπουργική απόφαση περί καταργήσεων σχολείων .
Β) Πώς θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι των ΕΠΑΣ σε οργανικές των ΕΠΑΛ αν δεν υπάρχουν , δημιουργώντας έτσι υπεραριθμίες στους ήδη υπηρετούντες στα ΕΠΑΛ .



ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου